Blockchain Stories
Solana memecoin scam bereikt marktkapitalisatie van $ 327 biljoen
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

Solana memecoin scam bereikt marktkapitalisatie van $ 327 biljoen

De crypto community is een grote fout begaan. Meer dan duizend beleggers zijn in een zogenaamde honeypot scam getrapt. Ondanks de vele waarschuwingen zijn veel beleggers erachter gekomen dat de memecoin Bonk Killer (BONKKILLER) niet te verhandelen is. 

Aangezien meer dan duizend belggers in deze scam zijn getrapt, heeft de obscure memecoin een fully diluted marktkapitalisatie gehaald van $ 327 biljoen. Dit houdt in dat als de waarde gelijk blijft en alle coins in omloop zijn dat dit de marktcapitalisatie $ 327 biljoen zal zijn. 

De uitgever van de coin heeft nog 90,9% van de coins in handen, maar dit betekent dat er 9,1% in handen is van beleggers. Kortom, er zijn nu memecoins met een totale waarde $ 29,75 biljoen in omloop, zonder dat deze verkocht kunnen worden. 

De memecoin Bonk Killer

Op 29 april 2024 werd de memecoin gelanceerd en ontving direct veel aandacht. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume van de memecoin ongeveer $ 4,6 miljoen. Volgens het crypto analyse platform Birdeye is meer dan 90% van de memecoins nog in handen van de uitgever

Gegevens Birdeye
Bron: Birdeye

Na grote investeringen kwamen beleggers erachter dat de memecoin niet verhandeld kon worden, nadat de uitgever de ‘freeze authority’ activeerde. Het op Solana gerichte nieuwsplatform SolanaFloor plaatste hier een bericht over op X (Twitter):

[BONKKILLER], een scam en honeypot-token, overschrijdt de marktkapitalisatie van $ 100 biljoen na actie van de ontwikkelaar om de accounts van tokenhouders te bevriezen en verkoop van de tokens te voorkomen.

De waarschuwingen

Ondanks dat er overal waarschuwingen te vinden zijn, zoals de onderstaande waarschuwing van het platform Birdeye, hebben beleggers grof geld geïnvesteerd in de memecoin. Daarnaast blijven beleggers geld investeren in de memecoin zoals je hieronder kunt zien. 

waarschuwing Bonk Killer
Bron: Birdeye
Kopers Bonk Killer
Bron: Birdeye

Om de scam even in perspectief te zetten, $ 328 biljoen is 3,28 keer zoveel als het gehele mondiale binnenlandse bruto product. Volgens de Worldometer lig deze op $ 100 biljoen.

Op X (Twitter) liet NFT-liefhebber thirt13n weten dat de marktkapitalisatie van de memecoin nutteloos is aangezien tokenhouders niet kunnen verkopen: “Onzinstatistieken. Als je niet kunt verkopen is het $ 0 waard.”

De maker heeft ook al gebruik gemaakt van het bevroren geld door ruim $ 1,6 miljoen via 11 transacties op te halen. Bonk Killer is helaas alleen een recent voorbeeld van een memecoin scam die goedgelovige investeerders misleidt. 

Soortgelijke scams

Het komt steeds vaker voor dat beleggers gescamd worden met memecoins en andere crypto projecten. Vanwege de populariteit van dit soort financiële producten zijn er steeds meer particuliere en goedgelovige beleggers die in dit soort scams trappen. 

Ook worden er soms hacks ingezet voor een scam, zoals de scam met het gehackte X (Twitter) account van Spider-Man acteur Tom Holland.

Door niet voldoende onderzoek te doen, is het erg makkelijk om in een scam te trappen. Zorg er daarom altijd voor dat je onderzoek doet voordat je een investering doet!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer