Blockchain Stories
Eerste handelsdag voor crypto ETF’s in Hong Kong valt tegen
Bitcoin Ethereum Nieuws

Eerste handelsdag voor crypto ETF’s in Hong Kong valt tegen

Gisteren was een opmerkelijke dag op de financiële markten van Hong Kong. Voor het eerst konden mensen daar beleggen in nieuwe fondsen die in Bitcoin en Ethereum investeren. Deze fondsen zijn gemaakt om het makkelijker te maken voor beleggers om geld te steken in deze grote digitale munten zonder dat ze deze zelf hoeven te kopen of te beheren. De start was echter niet zoals verwacht. Op de allereerste dag werd er maar voor 12 miljoen dollar gehandeld.

Deze fondsen, die meebewegen met hoe goed Bitcoin en Ethereum het doen, kwamen met behoorlijk wat tamtam op de markt. Er was gehoopt dat ze veel aandacht zouden krijgen, omdat steeds meer mensen in Azië interesse hebben in beleggen in digitale munten. De werkelijkheid was echter anders en er werd verrassend weinig gehandeld. Dit kan komen door de onzekerheid op de markt en de heftige prijsschommelingen die we onlangs zagen bij deze digitale munten.

Waarom de handel tegenviel

Een financieel expert uit Hong Kong vertelt dat veel gewone beleggers nog steeds voorzichtig zijn met investeren in digitale munten. De flinke prijsschommelingen van Bitcoin en Ethereum hebben hier zeker aan bijgedragen. Ook wachten veel beleggers eerst af hoe deze nieuwe fondsen het doen voordat ze besluiten om er geld in te steken.

Daarbij speelt ook mee dat, hoewel Hong Kong een belangrijk financieel centrum is, de strenge regels van China over digitale munten beleggers terughoudend kunnen maken. China heeft al een paar keer duidelijk gemaakt dat ze niet blij zijn met de handel en het bezit van deze munten, en dat zorgt voor voorzichtigheid in de regio.

Vergelijking met andere landen

Dit is een flink verschil met hoe soortgelijke fondsen in de Verenigde Staten en Europa begonnen. Toen de eerste Bitcoin fonds in de VS startte, werd er op dag één al meer dan 1 miljard dollar verhandeld. Dit laat zien dat waar je bent en de regels die daar gelden, echt invloed hebben op hoe goed dit soort financiële producten het doen.

Hoe nu verder?

Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat deze nieuwe fondsen in Hong Kong niet werken. Het komt vaker voor dat financiële producten langzaam starten. Beleggers hebben tijd nodig om te wennen aan nieuwe dingen en om goed te snappen wat de risico’s en de mogelijke winsten zijn.

We moeten dus nog even afwachten hoe het verder gaat. Zal de interesse groeien als mensen meer gewend raken aan het idee van deze digitale munten fondsen, of blijft men voorzichtig? De tijd zal het leren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer