Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Web3-gamingbedrijven zoeken steeds vaker hun toevlucht tot coaching

Naarmate de belangstelling voor cryptovaluta toeneemt, zoeken Web3-bedrijven steeds vaker hun toevlucht tot versnellingsprogramma’s. Recentelijk is er een opmerkelijke groei waargenomen in de investeringen binnen de Web3-gamingsector, zowel qua omvang als frequentie.

In een tijd waarin de interesse voor crypto-projecten weer opleeft, richten sommige Web3-ondernemingen zich op het behalen van voordelen door deelname aan versnellingsprogramma’s.

Deze programma’s voorzien oprichters van coaching en advies in ruil voor een aandeel in de vroege fase van het bedrijf. Y Combinator, met zijn basis in San Francisco, is een bekende naam met alumni zoals Coinbase en OpenSea, bekend om hun succes in de crypto-industrie.

A16z, een vooraanstaand venture capital-fonds in de techsector, kondigde onlangs zijn deelnemers aan voor de crypto-startupversneller van het voorjaar van 2024. Deze groep van 25 start-ups zal deelnemen aan een mentorprogramma van tien weken in Londen, onder leiding van het crypto-team van a16z.

Jason Rosenthal, operationeel partner, presenteerde een verscheidenheid aan projecten, waaronder Farcaster-infrastructuur, gedecentraliseerde voedselbezorgservices en authenticatiesystemen voor paspoorten zonder kennisoverdracht. De deelnemende start-ups van de a16z crypto accelerator ontvangen een investering van $500K (ongeveer €457K) voor 7% van de aandelen. Onder de alumni bevinden zich Flashbots en Phantom.

De beheerders van de layer-1 blockchain Avalanche lanceerden onlangs Codebase, hun eigen exclusieve versnellingsprogramma. Dit programma, specifiek voor bedrijven die bouwen op Avalanche, biedt investeringen tussen de $500.000 en $1 miljoen (ongeveer €457K tot €914K) per start-up, verzorgd door Colony Lab, een gedecentraliseerd venture capital-fonds gericht op AVAX.

Helika, gespecialiseerd in Web3-gaminginfrastructuur, kondigde een samenwerking aan met Pantera, Spartan Capital, Sfermion en andere kapitaalverstrekkers om een totaal van $50 miljoen (ongeveer €45,7 miljoen) te investeren in start-ups die deelnemen aan hun nieuw opgezette gamingaccelerator.

In de tussentijd heeft het specifiek op crypto gerichte venture bedrijf 1kx een financieringsronde van $75 miljoen (ongeveer €68,5 miljoen) aangekondigd die boven verwachting was, terwijl Hack VC vorige maand een investering van $150 miljoen (ongeveer €137 miljoen) afsloot.

Sam Lehman, principal bij Symbolic Capital, benadrukte het belang van sterke crypto-versnellers bij het opbouwen van een gemeenschap onder ondernemers in de netwerkgeoriënteerde wereld van Web3.

Lehman merkte op dat de groei van nieuwe crypto-versnellers wordt aangedreven door fondsen die hun merk willen versterken en snel kapitaal willen investeren. Hij waarschuwde echter voor de mogelijke roofzuchtige benaderingen van sommige versnellers. Lehman adviseerde,

“Oprichters zouden goed moeten nadenken of de voorwaarden van een accelerator, gezien het vroege stadium van investeren en de beloofde toegevoegde waarde, opwegen tegen wat ze terugkrijgen.”

De focus op investeringen in Web3-gaming blijft groeien. Zo haalde 0G Labs, in een opmerkelijk voorbeeld, een pre-seed financieringsronde van $35 miljoen (ongeveer €32 miljoen) binnen op 25 maart, met deelname van meer dan 40 instellingen gespecialiseerd in crypto, waaronder Hack VC en Blockchain Builders Fund.

0G Labs heeft succesvol $35 miljoen (ongeveer €32 miljoen) opgehaald in een pre-seed financieringsronde.

Het bedrijf 0G Labs, dat zich bezighoudt met modulaire infrastructuur voor Web3, heeft op 25 maart met succes een pre-seed financieringsronde van $35 miljoen (ongeveer €32 miljoen) voltooid.

Volgens het persbericht van 0G Labs, namen meer dan 40 instellingen gespecialiseerd in crypto, waaronder Hack VC en Blockchain Builders Fund, deel aan deze ronde.

De financiering zal worden aangewend om de ambitie van 0G Labs te realiseren in het ontwikkelen van een volledige blockchain-gebaseerde oplossing voor het trainen, implementeren en gebruiken van AI-modellen. Het persbericht benadrukte vooral de snelheidsvoordelen van hun platform ten opzichte van bestaande oplossingen, zoals het smart contract-netwerk van Ethereum.

Ed Roman, Managing Partner bij Hack VC, erkende 0G Labs als een voorloper op het gebied van infrastructuur voor generatieve AI op de blockchain:

“0G positioneert zich als de toonaangevende oplossing voor modulaire gegevensbeschikbaarheid binnen Web3, inclusief voor de volgende generatie van door crypto aangedreven AI-netwerken. Hun technologie voor gegevensbeschikbaarheid heeft ongekende snelheden bereikt, veel sneller en goedkoper dan ETH L1. We zijn verheugd om hun partner te zijn in deze reis en kijken uit naar de bloei van hun ecosysteem naarmate ze voortgaan naar de lancering van hun main-net.”

Pre-seeding vertegenwoordigt doorgaans de allereerste financieringsfase voor een start-up. Deze financieringsronde van $35 miljoen (ongeveer €32 miljoen) staat als een van de grootste voor een beginnend bedrijf op het raakvlak van Web3 en kunstmatige intelligentie (AI).

Ter vergelijking, OpenAI, het brein achter ChatGPT en Dall-E, haalde $120.000 (ongeveer €100.000) op in zijn pre-seed ronde in augustus 2016. Sindsdien heeft OpenAI aanzienlijk succes behaald met zijn generatieve AI-technologie, resulterend in een waardering van ongeveer $80 miljard per februari 2024.

Gerelateerde artikelen

Crypto analist voorspelt eind 2025 miljard gebruikers

Timo Bruinsel

Bloomberg: Minder dan 10% van stablecoin volume door echte gebruikers

Marijn van Leeuwen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer