Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Dogwifhat stijgt naar derde plek in Meme Coins ranglijst

Dogwifhat Stijgt Naar de Derde Positie in de Ranglijst van Meme Coins Terwijl Bitcoin Standhoudt op €63.900. Op vrijdagochtend bereikte WIF kort een waarde van €3,64, waarna het iets terugzakte, in een markt waar de meme coin sector het meest fluctueerde terwijl de algehele markt stabiel bleef.

De meme coin categorie, geleid door dogwifhat (WIF) dat op het Solana-netwerk draait, beleefde voor de tweede opeenvolgende dag een opmars, terwijl de bredere financiële markt onveranderd bleef in afwachting van het lange weekend in de Verenigde Staten, Europa en sommige delen van Azië.

Bitcoin (BTC) schommelde rond de €63.900 in de ochtenduren in Azië op vrijdag, zonder noemenswaardige veranderingen in de laatste 24 uur. Ether (ETH), Solana’s SOL en Cardano’s ADA zagen elk een daling van 1%, terwijl Bitcoin Cash (BCH) een stijging van 4% realiseerde, voortbouwend op de rally van donderdag.

De CoinDesk 20, die de grootste cryptomunten zonder stablecoins indexeert, noteerde een daling van 0,56%.

Volgens CoinGecko steeg de gemiddelde waarde van meme coins met 8%, waarmee ze andere sectoren zoals gedecentraliseerde financiën, yield farming en exchange tokens achter zich lieten.

Speculaties dat DOGE gebruikt zou gaan worden in een nieuwe betalingsdienst van de sociale applicatie X leidden donderdag tot een vroege stijging van meme tokens, ondanks dat er geen officiële aankondiging is gedaan.

De interesse in futures die de koers van DOGE volgen, bereikte een recordhoogte van €1,82 miljard, wat duidt op een verwachting van toekomstige prijsschommelingen met een voorkeur voor longposities.

Tokens met een hondenthema zoals floki (FLOKI) en WIF kenden een stijging als indirecte weddenschap op dogecoin. WIF overtrof pepecoin (PEPE) en werd zo de derde grootste meme token op basis van marktkapitalisatie door de €3,64 te overschrijden op donderdag.

Tegelijkertijd waarschuwden enkele handelsfirma’s voor mogelijke terugval na recente winsten, gezien de prijsbewegingen van bitcoin en ether wijzen op vermoeidheid.

“De prijsstijging was exponentieel in het eerste kwartaal, en er zijn vermoeidheidssignalen,” meldde QCP Capital, gevestigd in Singapore, vrijdag via een Telegram-bericht. “De neiging voor ETH risico-omkeringen helt over naar een negatieve kant met -8%, wat enige vrees aantoont. De kosten voor financiering en termijncontracten blijven hoog, wat aangeeft dat speculanten bereid zijn om hoge prijzen te betalen om hun longposities met hefboomwerking in stand te houden.”

“Hoewel we positief gestemd blijven, benaderen we het gebruik van hefboomwerking met voorzichtigheid,” sloot het bedrijf af.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer