Blockchain Stories
Invloedrijke speler in de cryptowereld deelt standpunt over memecoins
Dogecoin Memecoin Nieuws

Invloedrijke speler in de cryptowereld deelt standpunt over memecoins

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vitalik Buterin, de invloedrijke speler achter Ethereum, heeft recentelijk zijn inzichten gedeeld omtrent de huidige opkomst van memecoins. In 2015 kwamen de allereerste memecoins op de markt, waaronder het bekende voorbeeld van dogecoin (DOGE). Dergelijke munten wisten een eigen volgelingenschare te creëren en evolueerden tot een iconisch cultureel fenomeen. Tegenwoordig, in het huidige jaar van 2024, zien we opnieuw hetzelfde. Namelijk een overvloed aan opkomende digitale munten, hoewel niet altijd met de meest gerechtvaardigde motieven.

Zijn memecoins echt wel nuttig of anders?

In het hedendaagse tijdperk is er opnieuw gedebatteerd. Het is weer over de relevantie en functionaliteit van deze vaak opvallende memecoins binnen de wereld van cryptocurrencies. Bepaalde memecoins zijn ontstaan uit een intentie van liefdadigheid of genegenheid jegens dieren. Daarnaast zijn er ook voldoende aanstootgevende varianten te vinden. Dit leidt tot debatten over de essentie van memecoins binnen het cryptolandschap en wat hun werkelijke betekenis zou moeten zijn.

Recentelijk hebben enkele memecoins op het Solana-netwerk kritiek ontvangen vanwege hun onaanvaardbare en in sommige gevallen zelfs discriminerende inhoud. Ook wordt beweerd dat deze memecoins geen toegevoegde waarde bieden aan de wereld van cryptocurrencies. Bovendien valt op dat ze regelmatig liquiditeit weghalen uit de markt, wat resulteert in verliezen voor investeerders.

Opzienbarende memecoins trekt veel bekijks volgens de invloedrijke speler

Recent heeft Vitalik Buterin een bericht gedeeld waarin hij opmerkt dat memecoins opnieuw op de radar zijn verschenen. Hij gaf verder aan dat niet iedereen daar even enthousiast over is. “Op dit moment zijn ze weer populair, maar op een manier dat sommige mensen zich er niet goed bij voelen, omdat er niet echt wat nieuws of spannends aan is”, ;liet Buterin optekenen. 

Buterin verwees ook naar een publicatie van Polynya, een erkende schrijver binnen de Ethereum-gemeenschap. Vanwege een “opmerkelijke culturele verschuiving” binnen de cryptogemeenschap heeft deze persoon besloten om niet langer berichten te delen onder hun huidige identiteit. “Het is gezakt tot op de bodem in 2024 met racistische, seksistische en andere onzin memecoins die nergens meer voor dienen behalve het overdragen van rijkdom naar de meest verachtelijke mensen op de planeet”, lichtte hij toe. 

Hij benadrukte dat het van belang is dat mensen op zijn minst plezier hebben. Als voorbeeld gaf hij door het spelen van games die rendement opleveren met memecoins, of door deel te nemen aan liefdadigheidsinitiatieven. Dit is nodig zodat er op zijn minst nog een positieve noot aan het geheel wordt toegevoegd.

Gunstige vooruitzichten voor Memecoins

Buterin verwijst naar voorbeelden zoals de “Avonturen van Robin Hood” om zijn punt te ondersteunen. Hij moedigt ontwikkelaars aan om games te creëren met diepgaande betekenis. Deze moeten in de plaats van simpele vermakelijkheden zoals “Candy Crush” op de blockchain te brengen. Hierbij verwijst hij naar werelden zoals die in World of Warcraft, waar spelers kunnen bouwen, verzamelen en veroveren in een virtuele omgeving.

Buterin blijft optimistisch over de mogelijkheid om memecoins op een nuttige manier te benutten, maar begrijpt ook de beperkingen die inherent zijn aan dit genre. Hij begrijpt volledig dat de meerderheid van de mensen simpelweg deze munten aanschaft in de hoop dat hun waarde zal toenemen, zodat ze deze met winst kunnen verkopen. Indien een aanzienlijk deel wordt gedoneerd aan bijvoorbeeld goede doelen, is dit schadelijk voor de munt als het niet op een gepaste wijze wordt uitgevoerd. Buterin vermeldt ook de munt “PhilanthroPaws”, waarbij het doneren ervan aan GiveWell resulteert in een bijdrage aan een liefdadigheidsinstelling.

In 2021 verwierf Buterin de helft van de tokens van Cosmic Rover en schonk ze vervolgens aan de Methuselah Foundation.

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu