Blockchain Stories
Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet
Altcoin Nieuws

Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet

Pi Coin, een crypto coin die nog niet op de markt is gebracht, heeft een record verbroken. Ze hebben een waarde van $ 47,- bereikt voordat ze op de markt zijn. Op 28 juni 2024 wordt het mainnet van Pi hoogstwaarschijnlijk gelanceerd. 

Dit betekent echter niet dat Pi Coin al een waarde heeft. Aangezien de munt nog niet gelanceerd is, is hij praktisch gezien ook niks waard. De IOU-prijs van Pi Coin is $ 47,-.

De IOU (I Owe You) prijs is de prijs die aan een schuldbewijs gehangen wordt. Kortom, het is een soort belofte voor een betaling. In het geval van Pi Coin worden er IOU’s verhandeld op de beurs. 

De lancering van Pi Network

Het mainnet van Pi Coin, Pi Network, wordt hoogstwaarschijnlijk op 28 juni 2024 gelanceerd. Het team van Pi Network heeft aangegeven dat ze het netwerk live gaan gooien zodra ze 15 miljoen KYC-gebruikers hebben bereikt. 

Op het moment van schrijven heeft Pi Network de mijlpaal van 10 miljoen KYC-gebruikers net overschreden. Sindsdien is er al veel enthousiasme te vinden in de Pi gemeenschap. 

In de tussentijd is er een race gestart waarin investeerders die grote hoeveelheden Pi Coin bezitten proberen te verkopen. Ook oplichters hebben hun kans schoon gezien om hiervan te profiteren. 

Hoe wordt de waarde van een crypto coin bepaald voor de lancering?

Voordat een crypto coin gelanceerd wordt op het mainnet, is er meestal geen waarde. Dit komt met name door het gebruik van een testnet in plaats van een mainnet. 

Om er voor investeerders alsnog een prijs aan te hangen, worden er IOU’s verhandeld op exchanges, zoals HTX en BitMart. Hierbij wisselen handelaars promesses uit, in plaats van de echte tokens. 

Dit betekent dat de gehele markt van Pi Coin gebaseerd is op speculatie. Kortom, er is nog helemaal geen prijs aan te hangen. Het probleem hiervan is dat er veel oplichting plaatsvindt. 

Oplichting met Pi Coin

Er is op het moment veel ophef rondom Pi Coin. Er zijn veel oplichters actief die Pi Coin proberen te verkopen. Dit is begonnen met gebruikers die door het minen van Pi Coin eigenaar zijn geworden en het token proberen te verkopen op de markt. 

De gebruikers gebruiken ook social media om de munten te verkopen, waar natuurlijk veel oplichters op afkomen. Door nepsites en -accounts aan te maken, lichten oplichters investeerders op. 

Daarom is het belangrijk om erop te letten dat Pi Coin niet te verhandelen is voordat het netwerk live gaat. Voordat het netwerk gelanceerd is, kun je dus geen Pi Coin kopen en is de kans groot dat je in de truc van een oplichter trapt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer