Blockchain Stories
Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar
Altcoin Blockchain Memecoin Nieuws Solana

Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar

In een post op X (Twitter) heeft de CEO van Drip Haus, Vibhu Norby, een uitgebreid beeld geschetst van de schaalbaarheid en de gebruikersgroei van het Solana netwerk. Als een bedrijf dat op Solana gebaseerd is, is dit een nuttig inzicht. 

De analyse in de post werp licht op verschillende obstakels, maar ook op de voortgang van het netwerk. Ook biedt dit inzicht in de topconditie waarin Solana zich bevindt

Waarom is Solana in topconditie?

Norby vertelt als eerste dat er een substantiële toename in netwerkactiviteit op de Solana blockchain te vinden is. Deze is met name terug te leiden naar de memecoin trend tussen december en april. 

Deze periode beschrijft hij als ‘spannend en uitdagend’, vanwege de piek van 160.000 dagelijkse actieve gebruikers. Daar kwamen ook nog eens de 500.000 nieuwe gebruikers bij kijken. 

Ondanks deze stijging is er volgens Norby ook een flinke keerzijde; er zijn ‘steeds meer wallets van lage kwaliteit’. Dit zet hij neer als een onvermijdelijk aspect van groeifases voor een blockchain. 

Problemen op de Solana blockchain

Echter, deze toegenomen belasting op het netwerk zorgde wel voor een congestie op het netwerk op 2 maart. Uiteindelijk liep dit uit tot het punt waarop de blockchain tegen het einde van maart ‘onbruikbaar werd voor ons en vrijwel iedereen’. 

Vibhu Norby zet deze periode neer als erg lastig voor de ontwikkelaars en betrokkenen. Dit gaf aanleiding tot het implementeren van oplossingen die eigenlijk voor een later stadium bedoeld waren:

“De intense groei en de terugval hebben ons ertoe aangezet snel te bouwen en onze schaaloplossingen met spoed op de markt te brengen, wat normaal gesproken langer dan een jaar zou duren”. 

De huidige toestand van het netwerk

Ondanks de problemen en uitdagingen kijkt de CEO van Drip Haus optimistisch naar de huidige staat van het netwerk. “Nu zijn we aangekomen bij de volgende fase, alle grote onderdelen die we in zicht hadden, liggen om de hoek”, laat Norby weten. 

Hij meldt dat de belangrijke statistieken zijn gestabiliseerd, waardoor het netwerk een indrukwekkende 100.000 dagelijkse actieve gebruikers heeft behouden. Hierbij benadrukt hij de dominantie van Solana op de crypto en NFT markt. 

Eén van de belangrijkste veranderingen waar Norby over spreekt, is de verbetering van de kwaliteit van Solana’s producten. Deze groei dankt hij aan de zogenaamde ‘p5 DAU’s’: de gebruikers die het netwerk gebruiken zoals hij bedoeld is. Volgens Norby bestaat deze groep nu uit 25.000 dagelijkse actieve gebruikers. 

Daarbij toonde hij duidelijk enthousiasme over de nabije toekomst: “Ik ben zo opgewonden over de komende maanden. Ik zal er luid en duidelijk over zijn: We gaan alleen omhoog.” Deze instelling toont een sterk vertrouwen in de groei en verbetering van het Solana netwerk. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer