Blockchain Stories
Oprichter BitMEX over Bitcoin koers: “Klimt langzaam omhoog”
Bitcoin Crypto Exchange Nieuws

Oprichter BitMEX over Bitcoin koers: “Klimt langzaam omhoog”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Mede-oprichter van crypto exchange BitMEX, Arthur Hayes, heeft zich geuit over de recente dalingen die de Bitcoin gezien heeft. Hayes liet in een blogpost weten hoe hij denkt over de koersbewegingen van de Bitcoin. 

Hij beweert dat er weer een gestage stijging voor de Bitcoin aan zit te komen, als gevolg van de toegenomen liquiditeit van de dollar. Ook verwacht Hayes, een expert in de sector, dat de Bitcoin op het moment zijn dieptepunt heeft bereikt. 

De koersdalingen verwacht

Hayes laat in de blogpost weten dat de recente Bitcoin koers dalingen niet meer dan verwacht zijn. Dit heeft als reden dat omstandigheden, zoals onzekerheid over de Fed en de Bitcoin halving. 

Deze zaken hebben volgens Hayes bijgedragen aan de koersactie, waar uiteindelijk een correctie van ruim 23% teweegbracht. Hayes geeft daarbij aan dat het eigenlijk alleen maar een ‘broodnodige marktzuivering’ was. 

“De Bitcoin klimt langzaam omhoog vanaf nu”

Volgens de medeoprichter van BitMEX zit er nu juist een heropleving aan te komen. Hij beweert dat de stijging aangedreven zal worden door de toegenomen liquiditeit van de dollar, die veroorzaakt wordt door QT (Quantity Tightening) van de Federal Reserve en de plannen voor schulduitgifte van het Amerikaanse ministerie van Financiën

Hayes geeft aan dat het QT-programma van de Fed voor meer liquiditeit op de markten zal zorgen. Theoretisch gezien zal dit de stimulering van de mondiale activamarkt kunnen vergroten. Zo laat hij in de post weten:

“Door de QT-snelheid te verlagen van 95 miljard dollar naar 60 miljard dollar per maand, voegt de Fed feitelijk 35 miljard dollar per maand aan dollarliquiditeit toe.”

Voor alle bedragen waarmee de Fed de QT wil afbouwen, wordt verwacht dat er miljarden dollars aan liquiditeit toe wordt gevoegd. Hayes zegt dat deze liquiditeit de negatieve koersbeweging van de Bitcoin teniet zal doen. Dit zal komen doordat de crypto prijzen eerst afvlakken voordat ze langzaam stijgen. 

Andere experts over de Bitcoin

Arthur Hayes is niet de enige expert die zich heeft geuit over de Bitcoin. Zo heeft CEO van Vailshire Capital Management, Jeff Ross, zich ook geuit. Op 2 mei liet hij zijn mening horen via een bericht op X (Twitter):

Hiermee laat hij weten dat veel beleggers denken dat de bullmarkt voor de Bitcoin ten einde is, terwijl de daadwerkelijke bull rally er nog aan zit te komen. 

Bijzonder genoeg heeft de Bitcoin koers zich licht herstelt. Volgens inzichten op CoinMarketCap heeft de Bitcoin zich de afgelopen 24 uur met 2,5% hersteld. Echter, de Bitcoin koers blijft ten opzichte van vorige maand 10% gedaald. Op het moment van schrijven wordt de Bitcoin verhandeld voor $ 59.320.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu