Blockchain Stories
Bitcoin bullmarkt kan terugkeren na liquiditeitsinjectie van $1,4 biljoen, aldus Hayes
Bitcoin Nieuws

Bitcoin bullmarkt kan terugkeren na liquiditeitsinjectie van $1,4 biljoen, aldus Hayes

Als het aan Arthur Hayes ligt, voormalig CEO van crypto exchange BitMEX, kunnen we een heropleving van de bullmarkt voor Bitcoin verwachten.

Deze voorspelling baseert hij op aankomende economische veranderingen in de Verenigde Staten, waarbij de focus niet langer op de Federal Reserve (FED) ligt, maar op minister van Financiën Janet Yellen.

Wat staat er te gebeuren in de VS?

Op 29 april zal het Amerikaanse ministerie van Financiën de kwartaaldocumentatie voor terugbetaling vrijgeven. Dit document beschrijft hoe de overheid liquiditeit in de economie zal beheren.

Twee belangrijke bronnen van liquiditeit staan hierbij centraal: het Treasury General Account (TGA) en zogenaamde Reverse Purchase Agreements (RRPs).

Een daling van het TGA of geld uit de RRPs zou betekenen dat er meer geld terugvloeit naar de economie, wat essentieel is voor de prestaties van risicovolle activa, zoals Bitcoin en andere crypto’s.

Hayes ziet in de acties van Yellen een strategie die gericht is op het verhogen van de Amerikaanse geldvoorraad richting de presidentiële verkiezingen.

De mogelijkheden zijn om te stoppen met het uitgeven van staatsobligaties door het TGA, wat neerkomt op een liquiditeitsinjectie van $1 biljoen. Of een verplaatsing van meer leningen naar staatsobligaties wat kan zorgen voor $400 miljoen uit RRP.

Of een combinatie van beide, wat kan leiden tot een liquiditeitsinjectie van in totaal $1,4 biljoen.

De Fed doet er niet meer toe, Yellen is een krachtige figuur, je moet respect voor haar hebben. Als een van deze drie opties gebeurt, verwacht dan een rally in aandelen en belangrijker nog, een heropleving van de cryptobullmarkt.

Arthur Hayes

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer