Blockchain Stories
Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS
Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS

In de VS is het nieuwe rentebesluit naar buitengekomen. In de Verenigde Staten is bekend gemaakt dat de rente niet wordt aangepast. Dit nieuws zorgde eerder al voor een behoorlijke druk op de cryptomarkt. Nu dan eindelijk het nieuws naar buitenkomt, zitten de koersen van Bitcoin en Ethereum weer in de lift. Ondanks dat er nog steeds grote verliezen zijn en er behoorlijk wat contracten zijn geliquideerd, is dit een goede duw in de rug!

Sterk herstel na een onzekere periode

De laatste dagen of zeg gerust week was het een behoorlijke achtbaan voor mensen die investeren in cryptocurrencies. Dat geldt voor vrijwel alle coins. De waarde van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, bewoog meer dan 10% in een dag. Dat is voor veel beleggers dan ook schrikken. Toch zijn dit soort fluctuaties best normaal bij crypto.

Nu het nieuws naar buiten is gekomen dat de Amerikaanse centrale bank de Federal Reserve bekend heeft gemaakt dat de rentestand gelijk blijft, zag je al snel dat de koersen weer stijgen. Als we kijken naar Bitcoin is de koers van bitcoin in de afgelopen 24 uur zo’n 1,5% gestegen.

image 1

Ook Ethereum heeft een flinke sprong gemaakt met op het moment van schrijven 2,5%, waardoor de koers bijna de 3.000 dollar aantikte.

Invloed van het rentebesluit op beleggers

Het besluit om de rente niet te veranderen heeft een directe impact op de financiële markten, inclusief de markt voor digitale munten. Veel beleggers hadden al verwacht dat er geen verandering in de rente zou komen, maar de officiële bevestiging hiervan zorgde voor opluchting. Voorafgaand aan het besluit waren veel beleggers namelijk nogal nerveus, omdat ze niet zeker wisten wat er zou gaan gebeuren.

Jerome Powell, de baas van de Federal Reserve, gaf tijdens een persconferentie aan dat het een flinke uitdaging blijft om de inflatie terug te dringen naar 2%. Hij gaf ook aan dat het waarschijnlijk langer zal duren voordat ze er zeker van zijn dat de inflatie stabiel op 2% blijft. Dit soort uitspraken zijn belangrijk omdat ze invloed hebben op hoe beleggers denken over de toekomst.

Grote verliezen ondanks herstel

Ondanks de recente opleving blijven de risico’s groot. Volgens recente data van CoinGlass werden in de laatste 24 uur voor nog eens 193 miljoen dollar aan crypto contracten geliquideerd. Dit komt bovenop de 300 miljoen dollar aan contracten die eerder die week al verloren gingen. Dit laat zien dat zelfs kleine schommelingen in de markt grote gevolgen kunnen hebben voor beleggers.

Vooruitkijken

Met de rente die voorlopig stabiel blijft, zou de cryptomarkt wat rustiger moeten kunnen ademen. Maar iedereen die in crypto zit, weet dat rust meestal maar tijdelijk is. Beleggers blijven dus scherp en houden de ontwikkelingen in de VS en de rest van de wereld goed in de gaten. Wat daar gebeurt, kan namelijk snel invloed hebben op de waarde van digitale munten zoals Bitcoin en Ethereum.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer