Blockchain Stories
Shiba Inu koers ziet een enorme stijging!
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu koers ziet een enorme stijging!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In 2024 blijft de cryptomarkt een wilde rit maken, waarbij gevestigde reuzen zoals Bitcoin tegenwind ervaren. Aan de andere kant heb je andere platforms zoals Shiba Inu die onverwachte groeispurten doormaken. De prijs van Bitcoin, die alom wordt erkend als de koning van de crypto, is namelijk de afgelopen weken gedaald.


Meningen verdeeld over de stijging 

Na eerder dit jaar de grens van recordhoogtes boven de $70.000 te hebben bereikt, is er daarna op woensdag 1 mei een bedrag van onder de $58.000 voor de toonaangevende cryptocurrency genoteerd. Te midden van een bredere marktcorrectie en toenemende bezorgdheid over stijgende inflatie en mogelijke renteverhogingen door de Federal Reserve, valt deze prijsdaling.

Terwijl Bitcoin zich herstelt van zijn verliezen, maakt het meme coin fenomeen Shiba Inu een verrassende opleving door. In de afgelopen 24 uur zijn de transactiekosten op Shibarium, layer-2 blockchain solution van Shiba Inu, met maar liefst 500% gestegen. Dit betekent dat het aantal mensen dat het netwerk gebruikt, met 200% is gegroeid. Dit duidt op een aanzienlijke toename van de betrokkenheid van gebruikers.

Niet alle experts zijn het eens over de redenen achter de recente opleving van Shiba Inu. Sommigen schrijven dit toe aan de inherente volatiliteit van meme-coins, waarbij de hype op sociale media snelle prijsfluctuaties kan veroorzaken. Anderen houden het op het gegeven dat het ingebouwde verbrandingsmechanisme in Shibarium, waarbij een deel van de transactiekosten wordt omgezet in SHIB-tokens en naar een inactief wallet wordt gestuurd, een perceptie van verminderd aanbod creëert, wat mogelijk de prijs opdrijft.

Eenmalig of blijvend? 

De wisselende prestaties van Bitcoin en Shiba Inu onderstrepen de onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt. Hoewel Bitcoin door velen wordt beschouwd als een relatief veilige haven vanwege zijn gevestigde staat van dienst, blijft zijn kwetsbaarheid voor bredere economische krachten duidelijk. Aan de andere kant illustreert Shiba Inu, ondanks het ontbreken van intrinsieke waarde, de invloed van de gemeenschap en de sociale media-hype op prijzen.

Velen vragen zich daarom nu af of de recente opleving van Shiba Inu een kortstondig fenomeen of iets wat blijvend is? Het vermogen van het netwerk om zich te ontwikkelen buiten zijn oorsprong als meme-coin en echte wereldfunctionaliteit te bieden kan misschien het antwoord bieden. Indien Shibarium ontwikkelaars kan aantrekken en een robuust ecosysteem van apps kan opbouwen, zou het een niche kunnen vinden in het voortdurend evoluerende cryptolandschap.

Waardevolle lessen

Als de populariteit op sociale media belangrijk blijft, kan de toekomst ervan net zo kortstondig zijn als die van de vele dog-themed meme coins die eerder populair waren. 

De uiteenlopende trajecten van Bitcoin en Shiba Inu bevatten waardevolle lessen die voor iedereen belangrijk zijn. Bitcoin moet je zien als een herinnering aan de inherente risico’s verbonden aan de volatiele cryptomarkt. Maar de opmars van Shiba Inu is het boegbeeld voor disruptieve innovatie en een door de gemeenschap gedreven groei.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu