Blockchain Stories
Ripple CEO: ‘Dogecoin is geen goede zaak geweest voor de crypto markt’
Altcoin Dogecoin Nieuws Ripple

Ripple CEO: ‘Dogecoin is geen goede zaak geweest voor de crypto markt’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op de recente Consensusconferentie van 2024 heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, een controversiële uitspraak gedaan over Dogecoin. Deze uitspraak kwam uit het niets tussen enkele scherpe opmerkingen over de huidige stand van zaken op de crypto markt. 

In zijn uitspraak heeft Garlinghouse kritisch naar Dogecoin gekeken. Zo benadrukt hij dat hij zijn bedenkingen heeft over Dogecoin, met name over het nut van de token en de speculatieve dynamiek die dergelijke tokens met zich meebrengen. 

Ripple CEO op Consensusconferentie

Op X (Twitter) deelde Coindesk een interessant fragment uit het interview met de Ripple CEO Brad Garlinghouse:

Hier opende Garlinghouse de discussie door de achterstand van de Verenigde Staten op het gebied van crypto regulering te benadrukken. Zo liet hij weten:

“De Verenigde Staten vertegenwoordigen het onderste deciel van duidelijkheid op het gebied van regelgeving.”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Hiermee suggereert hij dat onzekerheid op het gebied van regulatie de stroom van institutioneel geld en de potentiële groei van de sector belemmerd. Daarbij liet hij ook weten dat de huidige crypto economie wordt geteisterd door dubbelzinnige regelgeving, waardoor er ruimte is gekomen voor memecoins, zoals Dogecoin. 

Zo liet hij weten:

“Als je de economie van de Verenigde Staten echt ontsluit en het echte institutionele geld binnenstroomt, is het gewoon moeilijk om een deel van de opwaartse kansen te voorspellen.”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Twijfels over Dogecoin

Hierna richtte de Ripple CEO zich specifiek op Dogecoin. Zo liet hij zijn twijfels over de toegevoegde waarde van de token horen:

“Weet je, ik krijg heel veel **** als ik deze dingen zeg, maar ik ga het toch zeggen. Ik denk niet dat Dogecoin een goede zaak is geweest voor de industrie. En ik ben niet anti-Dogecoin, maar ik snap niet wat het nut is.”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Deze kritiek gaat met name om het gebrek aan projecten en hulpprogramma’s die zich rondom Dogecoin ontwikkelen. Volgens Garlinghouse is dit bij andere blockchain projecten wel het geval, aangezien die steeds vaker worden gebruikt voor problemen in de echte wereld. 

Eerdere uitspraken over Dogecoin

Dit is niet de eerste keer dat Garlinghouse ervoor kiest op Dogecoin te bekritiseren. Zo liet hij eerder dit jaar op het World Economic Forum weten dat hij het nut van Dogecoin niet snapt. Daarbij schreef hij het succes van de memecoin toe aan de steun van spraakmakende personen, waaronder Elon Musk. 

Niet iedereen is het eens met de uitspraak van de Ripple CEO. Zo laat Marshall Hayner, CEO van Metallicus, op X (Twitter) het volgende weten:

Hierin laat hij in principe weten dat Ripple Dogecoin als een concurrent ziet op het gebied van populariteit en relevantie. De kans is groot dat hier een bron van waarheid in zit. Vanwege de trend zien memecoins enorme groei, terwijl Bitcoin ook een flinke stijging heeft gezien. In de tussentijd blijven de traditionele altcoins, zoals XRP en Cardano achter. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu