Blockchain Stories
Gemholic verdwenen na opnemen $3,5M ETH: Rug pull?
Nieuws Regulatie

Gemholic verdwenen na opnemen $3,5M ETH: Rug pull?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gemholic, een groot project op de zkSync blockchain, is plotseling verdwenen met $3,5M aan Ethereum. Dit doet direct verschillende alarmbellen rinkelen binnen de crypto community, wat duidt op een mogelijke oplichting of zelfs een rug pull. 

Gemholic plotseling verdwenen

Gemholic heeft op 7 juni haar online aanwezigheid compleet weggevaagd. Zo hebben ze het X (Twitter) account en het Telegram kanaal volledig verwijderd. Door middel van meerdere transacties hebben ze de fondsen van het project leeggetrokken. 

Oorspronkelijk had Gemholic aan haar investeerders beloofd dat ze het geld terug gingen betalen. In plaats daarvan zijn ze spoorloos verdwenen. Crypto nieuwsplatform Wu Blockchain liet daar op X (Twitter) meer over horen:

Problemen met een bug

Vorig jaar liet Gemholic weten dat ze 921 Ethereum uit een tokenverkoop waren verloren door een ‘smart contract bug’. Hierna had het team beloofd om de investeerders terug te betalen nadat het probleem opgelost was. 

Op 7 juni voltooide zkSync, de blockchain waarop Gemholic is gebaseerd, de v24 upgrade, die de smart contract bug oploste. Hierdoor was er ineens weer toegang tot de vergrendelde fondsen van de investeerders. 

In plaats van dat Gemholic ervoor koos om deze 921 ETH, ter waarde van $3,5 miljoen, terug te betalen, besloten ze compleet te verdwijnen. De timing van het verdwijnen in combinatie met de transacties van eerder bevroren fondsen laat duidelijk zien dat het gaat om een oplichting in de vorm van een rug pull. 

Oprichter van zkSync reageert

Oorspronkelijk had de oprichter van zkMarkets en de zkSync blockchain gereageerd. Deze post op X (Twitter) is echter weer verwijderd. Hij liet hierover weten dat het een ‘rug pull’ is en beschuldigde Gemholic ervan dat ze investeerders een jaar lang hebben misleid. 

Ook wees hij erop dat het team van Gemholic een KYC verificatie had voltooid met SolidProof, die niet publiekelijk hebben gereageerd. De oprichter van zkMarkets bekritiseerde SolidProof daarbij:

“Een KYC-aanbieder moet óf zijn incompetentie toegeven, óf fraudeurs melden bij de autoriteiten en een openbare verklaring afleggen. Als SolidProof dit probleem negeert, is hun platform nutteloos.” 

Ook merkte hij op dat Binance de wallet van Gemholic had gefinancierd. Daarbij vroeg hij aan de crypto community of er suggesties waren hoe de exchange kan helpen. 

Eerdere frauduleuze activiteiten bij zkSync

Dit is niet het eerste incident dat zich plaatsvindt op de zkSync blockchain. Die zaak ging om ZKasino. Dit project slaagde er ook niet in om na problemen de Ethereum van gebruikers terug te geven. Uiteindelijk besloot het project toch de frauduleuze activiteiten terug te draaien nadat de Nederlandse autoriteiten tussenbeide kwam. 

Dit soort incidenten laten zien hoe belangrijk het is om voldoende beveiliging te hebben op de crypto markt. Doe daarom altijd goed onderzoek voordat je begint met beleggen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu