Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Tornado Cash medeoprichter dient een verzoek in tot seponering van beschuldigingen van witwassen

De verdediging van Roman Storm heeft aangevoerd dat de beschuldigingen tegen hem “ernstig gebrekkig” zijn en derhalve afgewezen moeten worden, gezien “er niets was” dat Storm had kunnen ondernemen om het gebruik van de cryptomixer door gesanctioneerde partijen te voorkomen.

Roman Storm, een van de oprichters van de cryptomixer Tornado Cash, heeft officieel verzocht om de intrekking van de drie tegen hem ingediende beschuldigingen. Deze beschuldigen hem ervan een onderneming in witwassen te hebben gerund en in strijd te hebben gehandeld met de International Emergency Economic Powers Act.

“Er is absoluut geen grond om aan te nemen dat meneer Storm betrokken was bij het witwassen van geld,” verklaarden de advocaten van Storm in een rechtbankdocument ingediend op 29 maart bij de federale rechtbank in het zuidelijke district van New York.

Zij voerden aan dat Tornado Cash gecreëerd, “onveranderlijk gemaakt,” en toegankelijk gemaakt was voor het publiek voordat het door door de VS gesanctioneerde hackgroepen werd gebruikt.

Bijgevolg kon Storm, op het moment dat het vermeende misbruik plaatsvond, naar verluidt weinig doen om het gebruik door “een gesanctioneerde entiteit” te verhinderen.

De beschuldigingen draaien om het vermeende faciliteren door Tornado Cash van pogingen door de Noord-Koreaanse groep Lazarus om Amerikaanse sancties te ontduiken, wat het regime van het land naar verluidt in staat stelde zijn kernwapenprogramma te financieren.

Verder stelden de advocaten dat Tornado Cash geen geldtransactiebedrijf was, aangezien het geen transactiekosten hief en de gebruikers volledige controle over hun crypto behielden.

Door te stellen dat Storm de intentie had om softwareoplossingen te ontwikkelen die financiële privacy bieden aan crypto-gebruikers die de wet naleven, verklaarden ze dat de aanklachten “ernstig gebrekkig” zijn en moeten worden afgewezen.

In september 2023 berichtte Cointelegraph dat Storm pleitte niet schuldig te zijn aan alle aanklachten. Hij werd kort na zijn arrestatie vrijgelaten op een borgtocht van €1,84 miljoen en zijn reisvrijheid werd aanzienlijk beperkt tot bepaalde gebieden in New York, New Jersey, Washington en Californië.

Dit vindt plaats terwijl de Amerikaanse overheid haar strijd tegen crypto-mixdiensten voortzet.

Op 12 maart rapporteerde Cointelegraph dat de oprichter van Bitcoin Fog, een crypto-mixdienst ter waarde van $400 miljoen, veroordeeld was voor witwassen.

Roman Sterlingov werd veroordeeld voor witwassen, samenzwering tot witwassen, het runnen van een ongelicenseerd geldtransactiebedrijf, en overtredingen van de D.C. Geldtransmissiewet.

Desalniettemin ziet de cryptogemeenschap aanzienlijke waarde in crypto-mixers, omdat deze verhoogde privacybescherming en vertrouwelijkheid kunnen bieden voor diegenen die legitieme redenen hebben voor anonieme zakelijke transacties.

Op een gegeven moment overwoog de Arbitrum DAO om ongeveer €1,2 miljoen aan ARB-tokens toe te wijzen voor de juridische kosten van Storm. Dit voorstel is echter sindsdien ingetrokken en de redenen voor de intrekking blijven onbekend. ​

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Timo Bruinsel

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer