Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Crypto aandelen stijgt mogelijk aanzielijk door short squeeze

Een recent verslag van het analytische bedrijf S3 Partners toont aan dat er een aanzienlijke toename is van beleggers die short gaan op cryptogeld. Dit is vooral het geval bij crypto-aandelen. Als degenen die speculeren op een koersdaling gedwongen worden hun posities te sluiten, kan dit mogelijk leiden tot aanzienlijke prijsstijgingen. Dit geldt voor voor zowel Coinbase als MicroStrategy, in wat bekend staat als een “short squeeze”.

Het fenomeen van ‘short gaan’ doet zich op een specifiek moment voor. Dit is wanneer investeerders speculeren op een neerwaartse beweging van de prijs van een specifiek aandeel (of cryptomunt). Bijvoorbeeld, zij nemen een geleende positie in op een aandeel. Vervolgens verkopen ze dit, in de verwachting dat zij het later kunnen terugkopen tegen een verminderde prijs. De short verkoper behaalt winst door het verschil tussen de verkoopprijs en de lagere aankoopprijs bij het terugkopen van het geleende aandeel.

Coinbase en Microstratefy veel in trek momenteel

De aandelen die momenteel veel interesse wekken bij deze investeerders zijn de marktleiders in de cryptosector, zoals Coinbase (COIN), een toonaangevende cryptobeurs, en MicroStrategy (MSTR), een Amerikaans bedrijf dat aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin (BTC) in bezit heeft als onderdeel van zijn activa. Volgens S3 Partners bestaat de kans dat deze beleggers die short gaan, gedwongen worden hun posities te sluiten,. Dit resulteert mogelijk in een plotselinge en sterke stijging van de koers, bekend als een ‘short squeeze’.

De short squeeze

Een “short squeeze” gebeurt wanneer er een grote groep investeerders is die speculeren op een prijsdaling van een bepaald aandeel, maar in plaats daarvan stijgt de waarde ervan voortdurend. Deze beleggers die short posities innemen, hebben geen keus dan om het aandeel terug te kopen tegen een verhoogde prijs. Hierdoor lijden zij verlies. Wanneer dit op grote schaal plaatsvindt, leidt dit tot aanzienlijke koersstijgingen voor bijvoorbeeld COIN en MSTR. En dit alles omdat de short sellers genoodzaakt zijn om voor aanzienlijke bedragen aan aandelen terug te kopen.

Meer dan $10 miljard aan beleggers die gaan voor short selling

Volgens de bevindingen van S3 Partners hebben degenen die short posities hebben ingenomen op COIN en MSTR al bijna $2 miljard aan verliezen geleden. Dit is veroorzaakt door de opmerkelijke prijsprestaties van beide aandelen gedurende de afgelopen maanden. In totaal hebben beleggers short posities ingenomen ter waarde van $10,7 miljard in cryptogerelateerde aandelen, waarvan 84% gerelateerd is aan Coinbase en MicroStrategy. De aanzienlijke verliezen die deze beleggers lijden, kunnen leiden tot een massale sluiting van hun posities, wat mogelijk resulteert in prijsstijgingen voor COIN en MSTR.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Timo Bruinsel

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer