Blockchain Stories
Image default
Dogecoin Nieuws

Solanda-handelaar maakt binnen 2 uur rendement met memecoins: Converteert $35.000 naar $9 miljoen

Een mysterieuze crypto gebruiker stak kortgeleden een bedrag van 35.000 dollar in een obscuur en bescheiden memecoins bedrag op het Solana-netwerk (SOL). Hij behaalde daarna een onverwachte en aanzienlijke winst, vergelijkbaar met het winnen van een loterij. De gebruiker verwierf ‘cat in a dogs world’ (MEW), wat leidde tot een plotselinge en enorme stijging van de prijs.

Memecoins kopen voor een appel en ei

Op het platform X (voorheen bekend als Twitter) verspreidde zich het nieuws dat een handelaar 178.2 SOL, wat overeenkomt met een waarde van 35.000 dollar, uitgaf om de genoemde mememunt te verkrijgen. Grappenmunten zijn digitale valuta die oorspronkelijk bedacht zijn voor amusement en staan bekend om hun sterke schommelingen en speculatieve aard. Een van de meest bekende grappenmunten is dogecoin (DOGE).

Op 26 maart verwierf een handelaar 4,41 miljard tokens van ‘cat in a dogs world’ (MEW) op Raydium (RAY). Dit is een platform voor gedecentraliseerde uitwisseling op het Solana-netwerk. Binnen twee uur steeg de prijs exponentieel. De waarde van MEW schoot 255 keer omhoog, wat bewees dat zijn investering enorm lucratief was.

Een tijdje later bereikte MEW een waarde van $0,002023. Als de handelaar op dat moment zijn ongerealiseerde winsten had laten uitbetalen, zou hij een bedrag van 9 miljoen dollar hebben ontvangen. 

Onduidelijkheid 

Het blijft onzeker of deze som geld uiteindelijk wel geïnd zou kunnen worden. De totale waardering van MEW bedraagt momenteel 168 miljoen dollar, wat aanzienlijk lager is dan die van de ‘grote jongens’ zoals bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die respectievelijk 1381 miljard en 400 miljard dollar waard zijn.

Als deze gebruiker ervoor zou kiezen om al zijn MEW te verkopen, dan is het niet een kwestie van of de prijs zal dalen, maar eerder van hoeveel de prijs zal dalen. Aangezien zijn tokens een aanzienlijk deel van de totale markt uitmaken en kleine cryptocurrencies doorgaans minder handelsvolume hebben, kan één handelaar een aanzienlijk effect hebben op zowel de markt als de prijs. Het gelijktijdig kopen van een grote hoeveelheid MEW-tokens zal resulteren in een schaarste aan overgebleven MEW die nog beschikbaar zijn voor verhandeling, wat hun virtuele waarde aanzienlijk zal verhogen. Als alle MEW-tokens van deze gebruiker terugkeren naar de markt, zal dit resulteren in een neerwaartse druk op de prijs.

Memecoins doen het nu goed

Grappenmunten hebben recentelijk enorme aantrekkingskracht gehad op een breed scala aan mensen. Het is geen toeval dat Solana wordt beschouwd als de meest gewilde blockchain van het jaar. Diverse grappenmunten ervaren plotseling een aanzienlijke en onverwachte stijging, zonder duidelijke aanleiding. Echter, het is raadzaam waakzaam te zijn tijdens het handelen. Vanwege de hoge mate van prijsschommelingen is het namelijk moeilijk om nauwkeurig te voorspellen welke richting de prijs zal koersen.

Gerelateerde artikelen

De Fed houdt de rentetarieven vast, de markten reageren hier nauwelijks op

Wanisha Balak

Bitvavo informeert over datalek bij beperkt aantal gebruikers. Tegoeden zijn veilig

Thanh Lanh Tran

Staking diensten Bitvavo worden overgenomen door Figment

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer