Blockchain Stories
Changpeng Zhao veroordeeld voor vier maanden celsstraf
Binance Nieuws Regulatie

Changpeng Zhao veroordeeld voor vier maanden celsstraf

Changpeng Zhao, de oprichter van Binance en voormalige CEO, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. Deze uitspraak volgt op zijn schuldbekentenis voor aanklachten die betrekking hebben op het faciliteren van witwasactiviteiten via zijn platform.

Het vonnis werd uitgesproken in de federale rechtbank van Seattle na een langdurig onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten naar Binance.

Changpeng Zhao bedankt iedereen voor de steun en laat op X weten dat zijn focus zal liggen op zijn nieuwe educatieplatform (Giggle Academy). Hij blijft een passieve crypto investeerder en benadrukt hoe belangrijk compliance is voor crypto.

Gevangenisstraf opmerkelijk milder dan eis

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, z’n straf is opmerkelijk milder dan de drie jaar gevangenisstraf die door de federale aanklagers werd geëist. CZ zijn verdediging had gevraagd voor vijf maanden voorwaardelijk, wat dicht bij het uiteindelijke resultaat ligt. Als onderdeel van een schikking die in november 2023 werd bereikt, heeft Zhao ermee ingestemd om af te treden als CEO van Binance.

De aantijgingen tegen Zhao waren voornamelijk gericht op het feit dat Binance geen effectief anti-witwasprogramma had geïmplementeerd, zoals vereist door de Bank Secrecy Act. Hij werd er ook van beschuldigd dat hij toestond dat Binance transacties verwerkte met gelden afkomstig van onwettige activiteiten, inclusief transacties tussen Amerikaanse burgers en personen in gesanctioneerde rechtsgebieden.

Als onderdeel van het besluit moest Binance een boete van $4,3 miljard betalen, en persoonlijk stemde Changpeng Zhao ermee in om een boete van $50 miljoen te betalen, wat de ernst van de beschuldigingen en de toewijding aan verantwoording benadrukt.

Meer problemen voor Binance in Amerika

Naast deze juridische uitdagingen staat Binance ook voor afzonderlijke rechtszaken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor mogelijke misstanden met klantactiva en het illegaal bedrijven van een niet-geregistreerde beurs in de Verenigde Staten.

Deze zaak belicht de groeiende regulatie op de cryptomarkt en het belang van naleving van regelgeving binnen de sector. Ondanks de aanzienlijke boetes en het negatieve nieuws, blijft Binance een dominante speler op de markt.

Binance is niet meer actief in Nederland, omdat zij geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) konden verkrijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer