Blockchain Stories
‘Bitcoin Jezus’ opgepakt na veronderstelde fraude van bijna $ 50 miljoen
Nieuws

‘Bitcoin Jezus’ opgepakt na veronderstelde fraude van bijna $ 50 miljoen

Roger Ver, ook wel bekend als ‘Bitcoin Jesus’, is in Spanje opgepakt voor een grote fraudezaak. Hij zou bijna $ 50 miljoen aan belasting ontweken hebben in de Verenigde Staten, laat het U.S. Departement of Justice weten

De aanklacht van het Departement of Justice

De aanklacht van de Departement of Justice beweert dat Roger Ver zijn kapitaalwinsten uit zijn aanzienlijke Bitcoin-activa niet heeft gerapporteerd. In totaal komt het neer op zo’n $ 48 miljoen aan ontweken belasting. 

In 2014 deed Ver afstand van zijn Amerikaanse staatsburgerschap, wat hem volgens de Amerikaanse wet verplichtte om vermogenswinsten te rapporteren en ‘exitbelasting’ te betalen. 

Het Departement of Justice beweert dat Ver en zijn bedrijven, Agilestar en MemoryDealers in 2014 zo’n 131.000 Bitcoins in bezit hadden. Hiervan waren 73.000 Bitcoin in handen van zijn bedrijven en de overige 58.000 in privé bezit. 

Na de verkoop van tienduizenden Bitcoins in 2017, ter waarde van ongeveer $ 240 miljoen, heeft Ver deze winst niet bekend gemaakt bij de IRS (Internal Revenue Service). Volgens de aanklacht heeft hij valse informatie verstrekt aan een advocatenkantoor en taxateur om de ware omvang van zijn Bitcoin-bezit te verbergen.

Onderzoek naar de zaak

Het Departement of Justice heeft gevraagd om Ver uit te leveren, zodat hij in de Verenigde Staten terecht kan staan. Echter, Ver is onschuldig verklaard totdat zijn schuld is bewezen. Het Departement of Justice en de cybercrime eenheid van het IRS behandelen de zaak. 

De zaak is nog in onderzoek door het IRS. Onder de aanklacht van het Department of Justice hebben ze hier nog een korte disclaimer over gegeven:

“Een aanklacht is slechts een beschuldiging. Alle verdachten worden voor onschuldig gehouden totdat hun schuld buiten redelijke twijfel door een rechtbank bewezen is.”

Waar is Roger Ver bekend van?

De meeste mensen zullen Roger Ver kennen van het promoten Bitcoin Cash, een cryptocurrencie die is afgeleid van de Bitcoin. Hiervoor was hij ook al bekend als een vroege investeerder in de Bitcoin. Omdat hij hier al zo vroeg mee begonnen was, kreeg hij de bijnaam ‘Bitcoin Jesus’. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer