Blockchain Stories
Proces van Binance oprichter begint vandaag: Gevangenisstraf besproken
Nieuws

Proces van Binance oprichter begint vandaag: Gevangenisstraf besproken

Changpeng Zhao, alias CZ is oprichter en voormalig CEO van Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen. Hij wacht op veroordeling in een langverwachte rechtbankzitting in Seattle die vandaag dus begint. 

De verwachtingen 

Juridische experts hebben uiteenlopende meningen gegeven over de mogelijke uitkomst van de veroordeling. 

Neama Rahmani, een voormalig federale aanklager, vertelde CNBC dat hij verwacht dat er een straf van één tot twee jaar wordt opgelegd, gezien het hoge profiel van de zaak.

In tegenstelling tot dat heeft het team van Zhao verzocht om een meer verlichtende proefperiode van vijf maanden. 

Ze benadrukken Zhao’s aanvaarding van verantwoordelijkheid en zijn geschiedenis van filantropie en gemeenschapsdienst. Ook de aanzienlijke tijd die hij al van zijn familie heeft doorgebracht sinds hij schuldig pleitte werd benoemd.

In november pleitte Zhao schuldig aan het faciliteren van witwassen op het Binance-platform. 

Dit was een belangrijke ontwikkeling in een zaak die aandacht heeft getrokken vanwege de vermeende schendingen van de Amerikaanse wet en de implicaties voor de cryptocurrency-industrie.

Meningen van experts

Zoals je hierboven al hebt gelezen, zijn verschillende verwachtingen enorm. 

Braden Perry is een voormalig senior procesadvocaat voor de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Hij suggereert een advies van 10 tot 16 maanden volgens de strafmaatregelen, maar gelooft dat Zhao’s schuldbekentenis en schikking met meerdere instanties de beslissing van de rechter kunnen beïnvloeden.

Yesha Yadav, hoogleraar recht aan de Vanderbilt University, voorspelt een straf in de lage enkele cijfers, mogelijk met minimale gevangenisstraf en uitgebreide proefperiode. 

Andere juridische experts, zoals Tre Lovell, een bedrijfsjurist, verwachten een kortere straf van vijf tot zeven maanden. Hierbij wijzen ze op het ontbreken van fraudeaanklachten tegen Zhao en zijn verontschuldigende brief aan de rechter.

Paul Tuchmann, een voormalig federale en staatsaanklager, benadrukt de noodzaak van algemene afschrikking in de cryptobranche. Hij verwacht dat het DOJ zal pleiten voor een straf die de consequenties van het overtreden van financiële regels overbrengt.

Gevangenisstraf is een belangrijk afschrikmiddel,” zei David Weinstein. Weinstein is een voormalig federale en staatsaanklager die nu corporate compliance en white-collar defense beoefent bij Jones Walker. 

Hij voegde eraan toe dat de straf binnen minder dan een jaar voorbij zou zijn.

Het wachten is in ieder geval voorbij en het is nu goed in de gaten houden wat de zaak de komende dagen gaat doen.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer