Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Coinbase Nieuws

Coinbase integreert het Bitcoin Lightning netwerk voor goedkopere transacties

Coinbase meldt vandaag dat zij het Bitcoin Lightning Network aan het uitrollen zijn, waardoor een nieuw tijdperk van snellere en goedkopere Bitcoin transacties is aangebroken. Deze stap is een reactie op de groeiende vraag naar efficiëntere Bitcoin transacties en belooft een revolutie in de manier waarop we denken over betalingen met BTC.

Het Bitcoin Lightning netwerk zorgt voor goedkope en snelle Bitcoin transacties

In het verleden waren Bitcoin transacties op het Coinbase platform traag en duur, met verwerkingstijden die konden oplopen tot twee uur. De introductie van het Lightning Network verandert dit volledig. Door transacties ‘off-chain’ te verwerken via peer-to-peer betalingskanalen, worden de transacties bijna onmiddellijk afgehandeld en de kosten flink verlaagd.

Het Lightning Network is een zogenaamde ‘Layer 2’ oplossing bovenop de bestaande Bitcoin blockchain. Het stelt gebruikers in staat om Bitcoin vast te zetten in multi-signature smart contracts, waarna ze onbeperkt transacties kunnen uitvoeren zonder de noodzaak om elke transactie op de blockchain vast te leggen.

Pas wanneer een betalingskanaal wordt gesloten, wordt de eindbalans op de blockchain bijgewerkt. Dit betekent minder congestie op het netwerk en lagere kosten, waardoor microbetalingen economisch haalbaar worden. Denk aan het betalen voor een kopje koffie in een cafe.

Coinbase werkt samen met Lightspark

Coinbase heeft deze technologie in samenwerking met Lightspark geïmplementeerd en verlaagt hiermee de drempel om te betalen met Bitcoin (BTC). Hoewel Bitcoin meer als een store of value wordt gezien, opent dit deuren om het echt uit te geven.

Andere grote exchanges gingen Coinbase voor, waaronder OKX (komt binnenkort naar Nederland), Binance, Kraken en Cash App (Amerikaans).

Kortom, de integratie van het Lightning Network door Coinbase is een belangrijke mijlpaal die de bruikbaarheid van Bitcoin als dagelijks betaalmiddel aanzienlijk kan verbeteren. Hopelijk zullen meer exchanges volgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers verwachting: Volgende Bitcoin ATH $77K?

Timo Bruinsel

Crypto short liquidaties, bijna $300 miljoen na stijgingen

Timo Bruinsel

Uitgebreide Ethereum analyse: $3.600 rally veegt $80 miljoen weg!

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer