Blockchain Stories
Pike Finance ziet 2 hacks in 3 dagen en verliest bijna $2 miljoen
Altcoin Nieuws

Pike Finance ziet 2 hacks in 3 dagen en verliest bijna $2 miljoen

Pike Finance, een protocol voor Decentralized Finance (DeFi), werd twee keer in slechts drie dagen getroffen door een hack, met een aanzienlijk financieel verlies als gevolg.

Het meest recente incident vond plaats op 30 april, waarbij hackers erin slaagden om ongeveer $1,68 miljoen aan crypto te stelen via gemanipuleerde transacties op de Ethereum, Arbitrum en Optimism blockchains. Enkele dagen eerder maakten hackers bijna $300,000 buit door een soortgelijke kwetsbaarheid.

Twee hacks in drie dagen

De hack werd in de vroege ochtend ontdekt door het blockchain beveiligingsbedrijf Cyvers, die een aantal ongewone en verdachte transacties opmerkte. De hackers maakten gebruik van Railgun op Arbitrum om hun cyberaanval uit te voeren.

Volgens de analyses van on-chain surveillance platform CertiK, hebben de hackers een kwetsbaarheid gevonden in het smart contract, wat de hackers in staat stelde om de controle over de contracten te nemen en vervolgens alle crypto op te nemen.

Dit laatste beveiligingsprobleem is gerelateerd aan een eerdere kwetsbaarheid in de USD Coin (USDC) uitbetalingen van Pike Finance op 26 april, waarbij een fout werd ontdekt in de functies die bedoeld waren voor het verbranden van USDC. Toen werd bijna $300,000 aan USDC gestolen.

Volgens de data van DefiLlama is het Pike protocol nu nagenoeg leeg. Van het hoogtepunt van $3,3 miljoen aan crypto, zit er nu nog maar $750 in het protocol.

Beloning voor meer informatie

Als reactie op de hack heeft Pike Finance een beloning van 20% uitgeloofd voor informatie die leidt tot de terugvordering van de gestolen crypto. Daarnaast hebben ze een plan aangekondigd om getroffen gebruikers te compenseren.

Het team van Pike heeft zich ook toegewijd om het lek verder te onderzoeken en te dichten om herhaling in de toekomst te voorkomen. Hopelijk lossen ze het probleem nu volledig op.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer