Blockchain Stories
Image default
Nieuws Regulatie

Groot-BrittanniĆ« gaat crypto reguleren: ‘Stap naar globale financiĆ«le hub’

Groot-BrittanniĆ« is van plan om crypto te gaan reguleren. Het doel hiervan is het vergroten van de status als globale financiĆ«le hub. Om dit te doen, gaan ze belangrijke regelgeving invoeren met betrekking tot het staken van crypto en stablecoins. 

Dit is een klein onderdeel van het grote plan om een globale crypto heb te worden. Het initiatief van Groot-Brittanniƫ wordt geleid door Bim Afolami, de minister van Economische Zaken. Afolami benadrukte het belang van deze nieuwe regelgeving op de Financial Times Crypto and Digital Asset Summit

Optimisme over de wet

Afolami is erg optimistisch over het vermogen van de Britse regering om de noodzakelijke wetgeving door te voeren, die zich voornamelijk gaat richten op crypto staking en stablecoins. 

Ondanks dat de Conservative Party tijdens de verkiezingen flink heeft verloren ten opzichte van de Labour Party, blijven ze zich inzetten voor de regelgeving voor crypto. Echter, deze politieke onzekerheden kunnen een grote invloed hebben op het wetgevingsproces. Met name vanwege de naderende verkiezingen is nog niks zeker. 

Echter, de urgentie van de regelgeving blijft wel groeien, vanwege mogelijke globale financiĆ«le implicaties. Afolami maakte duidelijk dat de regelgeving marktstabiliteit zal verhogen en duidelijke richtlijnen zal bieden. 

Dit moet ervoor zorgen dat meer bedrijven naar de Britse crypto sector worden aangetrokken. Hij is van plan om met een veilig, transparant en stabiel regelgevingsklimaat het vertrouwen van beleggers te vergroten. 

Aantrekkelijk voor bedrijven en beleggers

De aanpak van Groot-BrittanniĆ« om de regelgeving te verduidelijken, maakt het een stuk aantrekkelijker voor crypto bedrijven en beleggers om zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. De regelgeving gaat niet allen helpen bij het beperken van beleggingsrisicoā€™s, maar ook bij het aantrekken van institutionele fondsen. Dit zal de marktliquiditeit en -stabiliteit verbeteren. 

De focus op crypto staking en stablecoins laat de toewijding van de Britse regering zien ten opzichte van crypto en blockchain technologie. Doordat de regering crypto verder ondersteunt, kan de blockchain meer mogelijkheden bieden dan alleen handel. 

Voor Groot-BrittanniĆ« is dit een belangrijke stap. Bim Afolami gaf tijdens de Financial Times Crypto and Digital Asset Summit aan dat dit een ā€˜belangrijke stap is naar Groot-BrittanniĆ« als globale financiĆ«le hubā€™. Dergelijke regelgeving positioneert Groot BrittanniĆ« als een leider in de digitale economie, wat het een aantrekkelijk hub maakt voor grote crypto bedrijven en beleggers. 

Integratie van digitale valuta en de blockchain

Deze vooruitstrevendheid van de Britse regering weerspiegelt het belang van integratie van digitale valuta en de blockchain. Daarnaast geeft het ook een globale trend van integratie van digitale valuta weer. 

Naarmate crypto steeds meer in de mainstream wordt geaccepteerd, lijkt het erop dat het makkelijker wordt voor landen om strakke regelgeving rondom crypto in te voeren. Groot-BrittanniĆ« zal hier een belangrijk voorbeeld voor zijn. 

Door de voordelen en risicoā€™s in evenwicht te brengen, wordt crypto steeds aantrekkelijker en kan de revolutie in financiĆ«le technologie bevorderen.Ā 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook ā‚¬10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

BONK stijgt bijna 30%, maar memecoin binnenkort bearish?

Timo Bruinsel

BNB verwachting, een doorbraak boven $580 mogelijk?

Timo Bruinsel

Cardano herstelt naar $0,47: Wat is de volgende stap?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer