Blockchain Stories
NYSE trekt Ethereum ETF aanvraag terug: “Privégesprekken van invloed”
Cryptomarkt Update Nieuws

NYSE trekt Ethereum ETF aanvraag terug: “Privégesprekken van invloed”

De NYSE (New York Stock Exchange) heft besloten de Ethereum ETF aanvraag van Grayscale in te trekken. Onlangs hebben ze deze aanvraag bij de SEC (Securities and Exchange Commision) ingetrokken. 

Het intrekken van deze aanzienlijke aanvraag heeft volgens de NYSE te maken met een regelwijziging voor de notering van de Ethereum Futures Trust ETF van Grayscale. De terugtrekking van de aanvraag vond plaats op 3 mei, waardoor de SEC geen besluit hoeft te maken voor 30 mei. 

Dit is een invloedrijke stap die de NYSE heeft gezet, aangezien het een grote invloed kan hebben op de toekomst van alle Ethereum Spot ETFs. Dit zal met name gaan om nieuwe ETFs die aangevraagd worden. 

Het intrekken van de aanvraag

Ondanks dat het terugtrekken van de aanvraag op 3 mei plaats heeft gevonden, is de stap aangekondigd op 7 mei. De aanvraag, een 19b-4 genoemd, is strategisch gedaan door Grayscale met als doel om de SEC haar standpunt over op futures gebaseerde ETFs te verduidelijken. 

Scott Johnson, partner van Van Buren Capital, heeft zich geuit over de acties van alle partijen. Zo geeft hij aan dat het vanuit Grayscale een tactische zet was om de SEC te vragen een analyse te documenteren voor de deadlines van de Ethereum spot ETFs. 

Johnson uitte zijn verbazing over de terugtrekking van de aanvraag: 

“Zelfs als het geen goedkeuring garandeerde, het gedocumenteerde besluit had de toekomstige regelgevende verplichtingen van Grayscale kunnen ondersteunen.”

Een ‘Trojan Horse’

James Seyffart, ETF-analist bij Bloomberg, bestempelde de aanvraag als een ‘Trojan Horse’. Hiermee suggereert hij dat als de aanvraag afgewezen werd, dat Grayscale een basis had om de SEC uit te dagen. 

Seyffart gaf ook aan dat ‘privégesprekken tussen Grayscale en de SEC van invloed zijn geweest om de beslissing terug te trekken’, al laat hij ook weten dat dit slechts een vermoeden is. Seyffart denkt dat deze stap een poging was om goede relaties met de SEC te onderhouden, ten koste van juridische strategieën. 

Invloed op ETFs

De intrekking van de aanvraag heeft niet alleen gevolgen voor de futures ETF van Grayscale, maar op het brede doel van het bedrijf. Zo zal het ook een grote invloed hebben op het doel van Grayscal om haar Grayscale Ethereum Trust om te zetten in een spot ETF. 

Grayscale heeft zelf nog geen reactie gegeven op het terugtrekken van de aanvraag, maar het is wel duidelijk dat dit een duidelijk effect gaat hebben op de regelgeving in de Verenigde Staten. Het gebrek aan reactie zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor speculatie over de uitkomst van de terugtrekking. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer