Blockchain Stories
Rechtszaak Ripple vs SEC komt ten einde: SEC gooit laatste troefkaart
Altcoin Nieuws Regulatie Ripple

Rechtszaak Ripple vs SEC komt ten einde: SEC gooit laatste troefkaart

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het einde van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC lijkt eindelijk ten einde te komen. Er is een nieuwe ontwikkeling naar voren gekomen in de juridische strijd tussen Ripple en de SEC, die een kritiek punt in de zaak laat zien. 

In de rechtszaak die nu al ongeveer drie en een half jaar duurt, heeft de SEC haar definitieve reactie ingediend. Hierdoor zijn alle ogen nu gericht op de beslissing van de rechter. 

Sommigen zagen mogelijkheid tot een schikking tussen de SEC en Ripple, terwijl anderen hier geen mogelijkheid tot zagen. Hoe dan ook is het een complexe kwestie, maar het einde zit er nu wel aan te komen.

De reactie van de SEC

In een reactie aan de rechtbank herhaalde de SEC de beweringen dat de hoofdactiviteit van Ripple de niet-geregistreerde verkoop van XRP is. Daarbij gaf de SEC ook aan dat Ripple zich aan het voorbereiden is op het lanceren van een nieuwe crypto token. 

Deze reactie stelt dat Ripple roekeloos handelt en kan ook gezien worden als een waarschuwing dat de stablecoin die Ripple binnenkort uit wil geven ook ongeregistreerd zal zijn. Aan de andere kant lijkt het ook op een poging om het project te blokkeren. 

In de reactie pleit de SEC voor een permanent verbod voor Ripple, waarbij ze verwijzen naar de zorgen over de afhankelijkheid van Ripple van de verkoop van XRP

Het einde is in zicht

Ondanks dat Ripple veel kritiek ontving in de reactie van de SEC, kwam Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, met een belangrijke evaluatie. Alderoty beschuldigt de SEC ervan de wet niet te handhaven en een poging doen tot het misleiden van de rechter. Ook gaf hij aan dat de zaak nu snel voorbij zal zijn. 

Onlangs heeft Alderoty ook kritiek geuit op het standpunt van de SEC over crypto regulatie. Hierin beweerde hij dat andere internationale financiële toezichthouders niet worden gerespecteerd door de SEC. 

Zo gaf hij aan:

“Als u een financiële toezichthouder buiten de VS bent en het harde werk hebt gedaan om uitgebreide raamwerken voor crypto-licenties te creëren, weet dan dat de SEC u niet respecteert en denkt dat u het equivalent van visvergunningen uitdeelt.”

8 mei 2024 gaf hij het volgende aan over de reactie van de SEC:

Dit kan de uitspraak van de rechter veroorzaken

De uitspraak in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC kan gevolgen hebben voor de complete crypto markt. Een overwinning voor Ripple kan betekenen dat XRP (en andere tokens) een rally gaan maken, terwijl het tegenovergestelde scenario juist negatieve gevolgen kan hebben voor de gehele industrie. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu