Blockchain Stories
Update in zaak Ripple tegen SEC: Ripple slaat terug
Nieuws Regulatie Ripple

Update in zaak Ripple tegen SEC: Ripple slaat terug

Er is een nieuwe update in de zaak van Ripple tegen de SEC. Ripple slaat hard terug en betwist de ‘Fox Declaration’, die door de SEC als standaard bewijs is aangeschreven. 

Ripple betwist de verklaring met het argument dat het een deskundige getuigenis is, wat een belangrijke invloed heeft op de gerechtelijke procedure. Sommige experts verwachten een schikking van $ 100 miljoen als de zaak een impact krijgt op de waarde van XRP en de gehele crypto markt. 

Ripple slaat terug

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) escaleerde onlangs als gevolg van een groot meningsverschil over de hoofdgetuigenis. De instellingen kunnen geen overeenstemming vinden over de verklaring van Andrea Fox, beter bekend als de ‘Fox Declaration’. 

Ripple voerde aan dat de getuigenis een ongevraagd deskundig advies omvat, terwijl de SEC het juist ziet als ‘standaard samenvattend bewijs ter ondersteuning van berekeningen voor uitwerping’. 

De SEC beweerde ook dat de ‘Fox Declaration’ afgeleid is van de documenten die door Ripple zelf zijn aangeleverd, waaronder belastingaangiften en financiële overzichten. Deze papieren zijn erg belangrijk voor het bepalen van de uitkomst van de zaak. 

Verdere ondersteuning

Ripple heeft recentelijk een brief ingediend waarin ze vragen naar verdere ondersteuning van het oorspronkelijke verzoek. In de brief wordt gezegd dat de SEC er niet in is geslaagd om aan te tonen dat de ‘Fox Declaration’ samenvattend bewijs is en geen getuigenis van een deskundige. 

Zo staat er in de brief: 

“Fox is een expert omdat ze beweert technische of andere gespecialiseerde kennis te gebruiken om de rechter te helpen het bewijsmateriaal te begrijpen of een feit in kwestie vast te stellen. Ze past niet alleen basisrekenkunde toe op de financiële gegevens van Ripple, zoals de SEC beweert.”

“In plaats daarvan analyseert ze de gegevens van Ripple, bewijsmateriaal van derden en deskundigenrapporten; trekt gevolgtrekkingen en conclusies over deze documenten; en berekent de samenvatting, de conservatoire rente en de kortingsbedragen op basis van haar analyse.”, voegt Ripple hier aan toe. 

Ripple ging hier zelfs verder in en gaf aan dat zelfs als Andrea Fox als standrechtelijke getuige, in plaats van deskundige getuige, wordt gezien, dat de SEC haar getuigenis niet bekend had gemaakt voor het einde van het discovery proces. Daarbij dringt Ripple erop aan dat de verklaring niet meegenomen mag worden bij het bepalen van de uitkomst van de zaak. 

Zit er een schikking aan te komen?

Ondanks dat het nog onduidelijk is wanneer het proces officieel zal worden afgesloten of de partijen tot een schikking komen. Amerikaanse advocaat Jeremy Hogan verwacht een schikking. Hij geeft aan dat de rechtszaak deze zomer kan eindigen nadat er een schikking van $ 100 miljoen wordt getroffen. 

De watchdog eiste een boete van $ 2 miljard vanwege verkoopschendingen vanuit Ripple. Ripple gaf aan dat de boete niet hoger mag zijn dan $ 10 miljoen. De zaak kan uiteindelijk positief zijn voor Ripple, maar het kan ook juist negatief uitpakken als de SEC wint. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer