Blockchain Stories
FTX wil schuldeisers 118% terugbetalen, maar dit klinkt mooier dan het is
Crypto Exchange Nieuws

FTX wil schuldeisers 118% terugbetalen, maar dit klinkt mooier dan het is

Er lijkt een einde te komen aan het FTX debacle en FTX heeft een nieuw herstructureringsplan voorgesteld dat hoop biedt voor haar schuldeisers.

Volgens het plan zou FTX tussen de 14,5 en 16,3 miljard dollar hebben verzameld en klaar zijn om die fondsen te distribueren naar de schuldeisers. Het plan is nog in afwachting van goedkeuring door de faillissementsrechtbank, maar de vooruitzichten zijn positief.

In het plan staat zelfs dat het grootste deel van de schuldeisers minstens 118% (en sommigen zelfs 142%) van hun claims terugkrijgen. Dit is mooi meegenomen zou je denken, maar de schuldeisers trekken nog steeds aan het korte eind.

Een einde aan het FTX proces

Het plan van FTX laat zien dat ze de totale schuld kunnen afbetalen en zelfs nog extra compensatie bieden voor de schuldeisers. Dit voorstel zou het FTX proces beëindigen en een hoop stress schelen voor 98% van de schuldeisers, die minstens 118% van hun geclaimde bedragen binnen 60 dagen na goedkeuring van het plan zullen ontvangen. Sommige schuldeisers, zoals degenen met crypto leningen, kunnen zelfs tot 142% terugbetaald krijgen.

Deze uitbetalingen worden mogelijk gemaakt door de verkoop van diverse activa van FTX, waaronder aandelen in andere bedrijven en investeringen van dochterondernemingen zoals Alameda en FTX Ventures.

Addertje onder het gras

Het is natuurlijk goed nieuws dat de schuldeisers geld terug ontvangen en we zijn blij dat FTX meer heeft geld dan eerder verwacht om terug te betalen, maar er zit wel een addertje onder het gras.

De claim wordt namelijk in de dollar waarde uitbetaald en niet in de verloren cryptocurrency. Hierbij worden de koersen van november 2022 gebruikt en de prijzen zijn sindsdien flink gestegen. Bitcoin bijvoorbeeld is 270% hoger sinds november 2022.

Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld 1 BTC bij FTX had staan dan is zijn claim $16.871,63. Dit zou betekenen dat deze gebruiker, indien het plan wordt goedgekeurd, $19.908,52 terugkrijg van FTX. De huidige Bitcoin koers is 61.940, wat (op dit moment) een verlies betekent van $42,031. Hij kan met zijn claim namelijk niet meer 1 BTC terugkopen, maar slechts 0.32 BTC.

Uiteraard is dit beter dan niets.

De FTX terugbetalingskoersen zijn (met dank aan Wu Blockchain):

  • Bitcoin: $16.871
  • Ethereum: $1.258
  • Binance Coin: $286
  • Solana: $16,24

Plan moet nog goedgekeurd worden

Naast het hoofdplan voor terugbetaling, omvat de herstructureringsstrategie van FTX ook enkele belangrijke schikkingen met andere belangrijke belanghebbenden, waaronder de Internal Revenue Service (IRS) en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC). Deze schikkingen zorgen ervoor dat belastingclaims achteraan in de rij staan bij de uitbetalingen.

Hoewel het plan nog moet worden goedgekeurd, biedt het een lichtpuntje voor degenen die financieel getroffen zijn door het faillissement van FTX. Het laat zien dat er serieuze pogingen worden ondernomen om de schuldeisers te compenseren en de zaak op een goede wijze af te ronden. Het wachten is nu op de rechtszittingen later deze zomer, waar besloten zal worden of dit ambitieuze plan groen licht krijgt. Dus verwacht minimaal Q1 2025 voordat de schuldeiser daadwerkelijk zijn geld terug heeft.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer