Blockchain Stories
Dreigend crypto verbod in Nigeria: Na P2P verbod dreigt complete ban
Cryptomarkt Update Nieuws

Dreigend crypto verbod in Nigeria: Na P2P verbod dreigt complete ban

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er dreigt een crypto verbod in Nigeria aan te komen. Ondanks dat Nigeria ooit een neutrale houding richting cryptocurrency heeft laten zien, nemen ze ineens een scherpe bocht richting een verbod. 

De Nigeriaanse regering stelt, verwijzend naar de zorgen over Naira manipulatie, een verbod op voor P2P (Peer to Peer) handelsplatformen die gebruik maken van lokale valuta. Dit verbod, in combinatie met de constante juridische conflicten met grote exchanges, lijkt de toekomst van crypto in Nigeria in onzekerheid te brengen. 

Onzekerheid over Naira manipulatie

De Nigeraanse SEC (Securities and Exchange Commission) beweert dat cryptobezitters en beurzen de waarde van de Nigeriaanse Naira, de lokale valuta, proberen te manipuleren. Als oplossing heeft Emomotimi Agama, de nieuw benoemde directeur-generaal van de SEC, voorgesteld om de Naira van alle P2P platforms te verwijderen. 

Agama is stellig over het besluit van de regering om waargenomen dreigingen teniet te doen. Hierover zei hij het volgende:

“Dit is één van de dingen die we moeten doen om de Naira te redden.”

Een verbod op P2P platforms zal het aanbod op de Nigeriaanse markt aanzienlijk verminderen. Op het moment bieden de P2P platforms een makkelijke en goedkope manier om crypto te verhandelen met behulp van lokale valuta. 

Als de Naira van de notering wordt gehaald, betekent dit dat Nigeriaanse beleggers met verschillende hindernissen te maken krijgen. Dit kan uiteindelijk zelfs zover komen dat de groei en het uitbouwen van de cryptomarkt belemmerd wordt. 

Crypto exchanges krijgen het heet onder de voeten

Crypto exchanges krijgen het erg heet onder de voeten met deze nieuwe regels. Wereldexchange Binance voelde de hitte al nadat ze al maandenlang in juridische strijd zijn met de Nigeriaanse regering. 

Zo schortte Binance in maart alle Naira gerelateerde diensten al op, nadat twee leidinggevenden gearresteerd werden en ze werden beschuldigd van het negeren van de regelgeving. Daarnaast wordt Binance strafrechtelijk vervolgd en de leidinggevenden zijn verwikkeld in een afzonderlijke juridische strijd over belastingontduiking. 

Ook exchange OKX wordt het nu te heet onder de voeten. Op 3 mei hebben ze de Naira van het P2P platform verwijderd. Ondanks dat OKX de druk vanuit de lokale regelgeving niet expliciet benoemd, lijkt de verklaring van een ‘verandering in de lokale marktvereisten’ op een voorzichtige manier om zich uit de markt terug te roepen. 

Een onzekere toekomst voor de Nigeriaanse crypto markt

Helaas schetst deze situatie geen goed beeld voor de Nigeriaanse crypto markt. Lokale investeerders worden steeds verder beperkt en de regelgeving blijft onduidelijk. 

De Nigeriaanse regering probeert controle uit te oefenen, waardoor het voor Nigeriaanse crypto beleggers uiteindelijk niet meer mogelijk is om via gereguleerde wegen in crypto te investeren. 

Voor de gehele cryptomarkt is de stap van Nigeria om P2P platforms te verbieden een belangrijke factor. Zo is het de vraag of dit betekent dat de zorgen vertaald worden in effectieve regelgeving of dat een snelgroeiende markt onderdrukt gaat worden. In de tussentijd blijft het voor Nigeriaanse crypto beleggers onzeker wat de toekomst gaat brengen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu