Blockchain Stories
ETH koers en de impact van Grayscale zijn terugtrekking
Altcoin Nieuws

ETH koers en de impact van Grayscale zijn terugtrekking

Ethereum (ETH) is de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Bitcoin staat nog steeds aan kop, maar Ethereum heeft onlangs een aanzienlijke afwaartse beweging gemaakt, in tegenstelling tot de recente stijging van Bitcoin.

Hoewel Ethereum in maart de $4.000 grens overschreed, heeft het niet zijn all-time high bereikt, in tegenstelling tot Bitcoin, die in dezelfde periode een nieuw recordhoogte bereikte.

In de afgelopen twee weken hebben we een daling van 10% gezien in de ETH koers. Deze neerwaartse trend heeft zich voortgezet in de laatste 24 uur, met een daling van 1,51%. Zo is de ETH koers op het moment van schrijven $3.009.

Dit bearish sentiment heeft geleid tot actie onder Ethereum handelaren, die hun shortposities hebben verhoogd, vooral naar aanleiding van ontwikkelingen bij Grayscale Investments. Grayscale Investments is een van de grotere ETF aanbieders in de markt.

Grayscale doet grote opnames

Grayscale Investments, een grote speler in ETF fondsen, heeft onlangs zijn aanvraag voor Ethereum futures ingetrokken. Deze beslissing heeft invloed gehad op het sentiment van traders in ETH.

Ongeveer drie weken voordat de SEC een oordeel zou vellen of ETH als ETF verhandeld kan worden (23 mei), trok Grayscale Investments zich terug. Dit leidde tot een toename van shortposities in Ethereum. Momenteel verwachten traders dat de dalingen zullen aanhouden, met $358 miljoen aan shortposities klaar voor liquidatie als de prijzen slechts met 4% stijgen. In tegenstelling tot een daling van 4%, zou dit slechts $237 miljoen aan longterm posities elimineren.

CoinGlass ETH
Bron: Coinglass

De terugtrekking van Grayscale is in lijn met de brede zorgen omtrent de regelgeving van Ethereum, vooral wat betreft de classificatie van Ethereum ETF’s. De SEC zal naar verwachting rond 23 mei een uitspraak doen, maar analisten worden steeds sceptischer over de goedkeuring.

Hoe gaat het nu met Ethereum?

Ondanks de zorgen rond ETF’s, kampt Ethereum momenteel met problemen in gebruik en een gebrek aan interesse, vooral bij mensen die op korte termijn investeren.

Cryptoanalist James Check zei op X:

Het gebruik van Ethereum is momenteel zo laag, dat hun burn mechanisme de uitgifte aan validators niet bijhoudt.

James Check

De situatie van Ethereum blijft zorgwekkend, maar het is belangrijk om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Houd onze blog in de gaten en bekijk de koers!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer