Blockchain Stories
Ethereum Spot ETF goedkeuring uitgesteld: Definitieve beslissing mogelijk pas in juni 2024
Ethereum Nieuws

Ethereum Spot ETF goedkeuring uitgesteld: Definitieve beslissing mogelijk pas in juni 2024

Het is een vaststaand gegeven dat investeerders altijd uitkijken naar ETF goedkeuringen. Dit is namelijk een teken van institutionele acceptatie en investeringsmogelijkheden, dus vertragingen kunnen de marktvolatiliteit vergroten. Jammer genoeg is het laatste precies wat zich heeft voorgedaan. 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten om de beslissing over het goedkeuringsproces van de Invesco Galaxy’s ETH Spot ETF uit te stellen. Dit heeft dus een bepaalde onzekerheid in de cryptomarkt aangewakkerd. Invesco Galaxy diende namelijk een voorstel voor een Ethereum spot ETF ter goedkeuring in. 

Het ging dus hierbij om het wijzigen van de regelgeving. Dit moet het mogelijk maken om aandelen van zijn Ethereum spot ETF te kunnen registreren en te verhandelen.  

Doel van de Ethereum Spot ETF

Het doel van de Ethereum Spot ETF van Invesco Galaxy was om de prijsbewegingen van Ethereum te volgen door Ether Units aan te houden. Aan de andere kant lijkt het dat Invesco Galaxy een specifieke strategie wil toepassen met betrekking tot het beheren van hun fondsen. Dit kan min of meer afgeleid worden aan het feit dat ze een andere beheerder voor hun fonds hebben. 

In het officieel document is de verhouding tussen Invesco als sponsor en Galaxy Digital als uitvoeringsagent voor de Ethereum Spot ETF aangegeven. Galaxy Digital is specifiek belast met het verkopen van Ether om de operationele kosten van het Trust te financieren. Echter, de SEC heeft besloten om nog even te wachten met de plannen van Invesco Galaxy. Een uiteindelijke beslissing hierover is tot nader order uitgesteld. 

Nog meer tijd nodig  

De SEC heeft een extra termijn ingelast van 60 dagen om het voorstel voor de Ethereum Spot ETF te beoordelen. De regulator geeft hierbij aan dat er meer tijd nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen over de goedkeuring van de ETF’s. In een verklaring is het volgende aangegeven:

The Commission finds that it is appropriate to designate a longer period within which to issue an order approving or disapproving the proposed rule change so that it has sufficient time to consider the proposed rule change and the issues raised therein.

Securities and Exchange Commission (SEC)

Naar verwachting zal uiterlijk 05 juli 2024 een beslissing worden genomen. De SEC mag namelijk de termijn om een beslissing te nemen met 240 dagen verlengen. De verlengenging van de dagen moet vanaf de publicatiedatum geschieden. Invesco Galaxy is niet de enige vermogensbeheermaatschappij wiens voorstel voor een Spot ETF wordt vertraagd door de SEC. 

Blackrock en andere grote spelers in de branche hebben ook te maken gehad met vertragingen in de goedkeuringsprocedure voor ETF’s. Voortdurende vertragingen bij de goedkeuring van ETF’s door de SEC heeft helaas negatieve gevolgen voor het vertrouwen en verwachtingen van investeerders. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer