Blockchain Stories
Volgens Ethereum gaat EIP-3074 voor een beter gebruik van crypto wallets zorgen 
Altcoin Ethereum Nieuws

Volgens Ethereum gaat EIP-3074 voor een beter gebruik van crypto wallets zorgen 

EIP-3074 heeft zowel steun als bezorgdheid gekregen vanuit de Ethereum-gemeenschap. 

Het is namelijk een code change die bedoeld is om de gebruikerservaring met wallets op de blockchain te verbeteren, maar gaat dit ook daadwerkelijk lukken?

Geen genoeg van crypto wallets

Het is wellicht zelf al opgevallen, maar het lijkt wel alsof de crypto wallets voor het meeste nieuws zorgen. 

Ethereum-ontwikkelaars gaan door met hun discussies en opneming van bepaalde Ethereum Improvement Proposals (EIPs) voor de volgende grote hard fork van de blockchain, genaamd Pectra.

Een van de voorstellen die zowel positieve reacties als twijfels heeft opgeroepen binnen de Ethereum-gemeenschap, is EIP-3074. 

EIP-3074 streeft ernaar de programmeerbaarheid van externe eigen accounts (EOA’s) te verbeteren door smart contract autorisatie voor transacties mogelijk te maken.

Bovendien zou deze aanpassing de gebruikerservaring kunnen verbeteren door het bundelen van transacties mogelijk te maken en derden in staat te stellen transactiekosten te dekken.

“EIP-3074 komt eraan in de volgende Ethereum hard fork. Dit is belangrijk nieuws. De wallet-gebruikerservaring zal 10 keer beter worden. 

Gefeliciteerd aan Ethereum en de EIP-3074-sponsors. Reth heeft het al geïmplementeerd en getest. Wij zijn fans. 

Lets go,” aldus Georgios Konstatonopolous, Chief Technology Officer bij Paradigm, in reactie op X.

Eerdere aanpak

Nu zijn er op Ethereum nog twee soorten wallet-accounts.

EOAs, die het populairst zijn, zoals MetaMask en Coinbase Wallet. Ook smart contract wallets, zoals Argent en Safe.

Gebruikers van EOA-accounts krijgen een paar keys – een publieke en een privé. Terwijl de smart contract-accounts wallets zijn die worden gecontroleerd door code. 

Het probleem met EOAs komt neer op vrij simpele fouten. Als je de privé key van een EOA-account verliest, is er geen helpdesk of herstelproces dat je kan helpen weer toegang te krijgen tot je geld.

Eerdere voorstellen, zoals ERC-4337, hebben tot doel EOAs gemakkelijker te maken.

Een concept dat bekend staat als account abstractie (AA), waarmee gebruikers hun crypto kunnen herstellen met smart contract-functies. 

Het grootste en ook meest belangrijke verschil tussen EIP-3074 en ERC-4337 is dat “het eerst zich richt op het verkrijgen van alle voordelen van uitvoering abstractie. 

En het laatst zich richt op het verkrijgen van alle voordelen van account abstractie op alle EVM-ketens, maar op een niet-native manier die minder efficiënt is,” schrijft Ethereum Foundation-ontwikkelaar Yoav Weiss. 

Of het de impact gaat hebben op de wallets zoals ze nu hopen, moet nog bekeken worden. Het is in ieder geval een goed in elkaar gezet plan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer