Blockchain Stories
Crypto beurzen ontmoeten de Nigeriaanse SEC hoofd voor regelgevende besprekingen
Crypto Exchange Nieuws

Crypto beurzen ontmoeten de Nigeriaanse SEC hoofd voor regelgevende besprekingen

De vergadering wordt verwacht positieve veranderingen te ontketenen die alle belanghebbenden in de crypto-sector in Nigeria en op internationaal niveau ten goede komen.

Een samenkomst met veel hoop

Het Blockchain Industry Coordinating Committee van Nigeria (BICCoN) organiseert op 6 mei een rondetafelgesprek.

Dit gesprek is tussen de nieuwe directeur-generaal van de Securities Exchange Commission (SEC) en lokale en internationale crypto-beurzen in Nigeria. 

Dit om de status van crypto in het land te bespreken en consensus te zoeken.

De voorzitter van BICCoN is Lucky Uwakwe. 

Uwakwe legde tijdens een gesprek met Cointelegraph uit dat de vergadering openstaat voor alle exploitanten van digitale activa-uitwisselingen. Verder nog wallet providers en andere virtuele activa dienstverleners (VASP’s).

Ook voor relevante brancheverenigingen en instanties is het belangrijk om belangrijke kwesties aan te pakken en een progressieve koers uit te stippelen voor de regelgeving rond crypto in Nigeria.

Uwakwe legde uit dat de virtuele bijeenkomst wordt gehouden op uitnodiging van Dr. Emomotimi Agama.

Dat is de nieuwe DG van SEC Nigeria. 

Agama heeft tot doel om in gesprek te gaan met belangrijke stakeholders in het blockchain- en cryptocurrency-ecosysteem om regelgevende uitdagingen en kansen aan te pakken via samenwerking en dialoog.

Agama is onlangs benoemd om het regelgevende orgaan te leiden. Hij staat bekend om zijn ruime ervaring in blockchain en de kapitaalmarkt.

Een goede richting voor Nigeria 

Volgens Uwakwe zal de vergadering verschillende brancheverenigingen de kans geven hun perspectieven te presenteren over de huidige stand van zaken rond crypto in Nigeria. 

Sommige van deze verenigingen zijn onder andere de Blockchain Nigeria User Group (BNUG), 

Cryptographic Development Initiative in Nigeria (CDIN), Digital Currency Consortium (DCC) en Stakeholders in Blockchain Technology Association of Nigeria (SiBAN).

Uwakwe uitte de hoop dat de vergadering het juiste soort verandering zou kunnen teweegbrengen dat alle crypto belanghebbenden in Nigeria en op internationaal niveau ten goede zou komen. 

Hij zei: “De aanwezigheid en inzichten van iedereen zijn van onschatbare waarde terwijl we gezamenlijk het regelgevende terrein verkennen. En streven naar het bevorderen van een omgeving die bevorderlijk is voor innovatie en groei binnen de blockchain- en cryptocurrency-sector.”

Nigeria heeft stappen ondernomen die in tegenspraak zijn met hun standpunt van december 2023. 

Het gaat om het crypto-verbod op heffen en heeft sindsdien onderzoeken ingesteld naar het gebruik van cryptocurrency in het land.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer