Blockchain Stories
Bitcoin ETFs laten massaal holdings vallen: Gevaarlijke druk op de markt
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin ETFs laten massaal holdings vallen: Gevaarlijke druk op de markt

Alle Bitcoin ETFs laten massaal hun holdings vallen. Het lijkt erop dat dit zorgt voor een gevaarlijke druk op de markt. Onlangs hebben de negen grootste Bitcoin ETFs hun holding verminderd met een totaal van 8.107 BTC, ter waarde van zo’n $ 478,22 miljoen. 

De kans is groot dat de ETFs hun holdings laten vallen als gevolg van de flinke dalingen van de Bitcoin koers. Nadat de Bitcoin onder het ondersteuningsniveau van $ 60.000 belandde, werd een cruciale drempel overschreden die de markt bij elkaar hield. 

De prijsdalingen hebben hierdoor gezorgd voor een flinke uitstroom, wat het gevolg is van een verschuiving in het marktsentiment. Het marktsentiment is een stuk voorzichtiger geworden vanwege de toegenomen marktvolatiliteit en de potentiële risico’s. Ook bij de Bitcoin ETFs is dit terug te zien. 

Vermindering in holdings

Negen Bitcoin ETFs hebben een groot deel van hun holding laten vallen. Onder andere waren dit BlackRock, die zijn holding met 638 BTC verminderde, Fidelity, die zijn holding met 3.323 BTC verminderde en Grayscale die 1.588 BTC liet vallen. 

Deze enorme daling in de Bitcoin holdings van de ETFs is direct in verband te stellen met de recente koersdalingen van de Bitcoin. Het laten vallen van Bitcoin holdings heeft echter ook een negatief effect op het marktsentiment. Deze wordt steeds negatiever. 

Gelukkig zijn er ook nog positieve experts, waaronder Arthur Hayes, oprichter van BitMEX. Hij verwacht dat de recente daling juist positief gaat uitpakken. Daarover lees je hier meer!

Zo gaat het nu met de Bitcoin

Als we naar de recente grafiekanalyse van de Bitcoin koers kijken, had de Bitcoin moeite met het ondersteuningsniveau van $ 60.000 te behouden, maar kreeg weerstand rond de $ 61.000. 

Na de daling heeft de Bitcoin een nieuw laagste ondersteuningsniveau gevonden rond de $ 52.000. Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin voor net iets meer dan $ 59.300. De koers doet een poging tot herstellen, maar bevindt zich nog steeds onder het kritieke weerstandsniveau. 

Als de Bitcoin weer groei wil laten zien en het marktsentiment positiever wil maken, moet de koers consistent boven het ondersteuningsniveau van $ 51.107 blijven zitten. Als het goed gaat, zal de Bitcoin het weerstandsniveau van $ 61.018 moeten doorbreken. 

Zo’n positieve beweging van de koers zal het marktsentiment hoogstwaarschijnlijk flink verbeteren. Hierdoor zal er weer een stijgende vraag komen naar de Bitcoin, wat ook weer een positief zal hebben op de koers. 

Het is vooral belangrijk voor de Bitcoin om te stabiliseren en investeerders weer terug te laten trekken naar een bullmarkt. Als dit niet gebeurt, kan de koers nog verder terugtrekken naar mogelijke ondersteuningsniveaus rond de $ 50.000.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer