Blockchain Stories
De Britse regering moet in actie komen over AI-auteursrecht en marktconcurrentie
Nieuws

De Britse regering moet in actie komen over AI-auteursrecht en marktconcurrentie

De Britse regering staat onder druk om het toezicht op AI te vergroten naar aanleiding van een rapport van het Hogerhuis, waarin de noodzaak van strengere regelgeving voor AI-standaarden wordt benadrukt.

Neemt AI te veel macht?

De reactie van de Britse regering op een parlementair rapport over kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot een vraag om nauwere betrokkenheid.

Een rapport van het Hogerhuis uit februari over generatieve kunstmatige intelligentie (AI) en grote taalmodellen (LLM’s) benadrukte de beperkte focus van de regering op AI-veiligheid met hoge inzet. 

Dit vormt een afschrikmiddel voor internationale concurrentie.

In reactie op het rapport verduidelijkte de Staatssecretaris voor Wetenschap, Innovatie en Technologie, Michelle Donelan er meer over. Namelijk dat het toezicht op AI van de regering in lijn is met de meeste parlementaire aanbevelingen.

Baroness Stowell of Beeston (Tina Stowell) is een lid van het Hogerhuis. Dit lid schreef op 2 mei terug en vroeg de Britse regering om “verder te gaan dan de huidige positie.”

Dit met betrekking tot de manier waarop zij auteursrechtinbreuk en marktconcurrentie in AI behandelt.

Barones Stowell is voorzitter van het Comité Communicatie en Digitaal van het Hogerhuis. Stowell wees op de noodzaak van bijgewerkte auteursrechtwetgeving. 

Ze zei:”Wat betreft auteursrecht heeft de regering een reeks mislukte rondetafelgesprekken opgezet en vervolgens ontbonden, geleid door het Intellectueel Eigendom Kantoor. 

De toezegging tot betrokkenheid van ministers is nuttig, maar de volgende stappen zijn onduidelijk gebleven.”

De marktconcurrentie

Stowell was nog meer teleurgesteld in het gebrek aan inzet van de regering voor verbeterde bestuursmaatregelen voor AI-standaarden en beleidsbeslissingen. 

Ze raadde ook beleidsdiscussies aan over toezicht op marktconcurrentie.

“We herhalen ons voorstel dat marktconcurrentie een expliciet beleidsdoel wordt. 

Het moet worden ingebed in het ontwerp- en beoordelingsproces voor nieuwe beleidsmaatregelen en standaarden. En onderworpen worden aan gestructureerde interne en externe kritiek.”

De recente reactie van de Britse regering op het parlementaire signaal duidt op een nieuwe acceptatie van regelgevende hervormingen voor AI.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de afgelopen tijd wel meer financiële zaken gehad die werden opgeschud. 

De Britse National Crime Agency (NCA) en politie kregen onlangs namelijk toestemming om cryptocurrencies die verband houden met criminele procedures.

Dit zonder formele arrestaties “in beslag te nemen, te bevriezen en te vernietigen”.

Minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zei dat criminelen geen winst mogen maken uit illegale activiteiten. 

Cleverly noemde het inzamelen van crypto door groepen als de rechtvaardiging voor de nieuwe politiebevoegdheden.

Het is natuurlijk goed dat hier aandacht aan wordt besteed, want AI is niet iets dat je zomaar aan de kant kan schuiven nu. Het zal steeds vaker terugkomen en maatregelen zijn dus volgens velen nodig.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer