Blockchain Stories
VK staat politie toe illegale crypto te confisqueren zonder arrestaties
Cryptocurrency Nieuws

VK staat politie toe illegale crypto te confisqueren zonder arrestaties

Agenten in het Verenigd Koninkrijk mogen digitale valuta die niet volgens de wet is, afpakken, bevriezen of vernietigen zonder eerst iemand te arresteren. Dit volgt op nieuwe wetgeving die vandaag, 26 april 2024, van kracht wordt.

Nieuwe bevoegdheid 

Dit allemaal gebeurt nadat de Britse regering de wet heeft aangepast over geld dat komt van misdaad en terrorisme. 

Nu mogen de politie en de National Crime Agency (NCA) onderzoek doen naar en cryptovaluta in beslag nemen die gelinkt is aan criminele activiteiten.

Een persbericht van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgegeven op vrijdag. Het zegt dat de nieuwe regels ingaan op 26 april 2024. 

Het doelwit zijn onder andere drugshandelaren, fraudeurs en terroristen.

Met deze nieuwe bevoegdheden kan de politie niet alleen crypto in beslag nemen, maar ze kunnen ook de in beslag genomen activa overzetten naar digitale wallets. Of ze vernietigen als het terugbrengen in omloop slecht is voor het publieke belang. 

Wetshandhaving functionarissen mogen ook wachtwoorden of geheugensticks overnemen.

“Een deel van het persbericht luidt: ‘De veranderingen die vandaag van kracht worden, zullen criminelen ervan weerhouden om het legitieme gebruik van crypto te ondermijnen. Dat terwijl ze tegelijkertijd de ontwikkeling van crypto als een mogelijke stimulans voor economische groei ondersteunen.'”

Is het een goede keuze?

Volgens minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zijn de veranderingen belangrijk. Voornamelijk voor de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. Dit, zodat criminelen geen voordeel kunnen halen uit illegale activiteiten.

UK Security Minister Tom Tugendhat zei dat de nieuwe regels “slecht nieuws zijn voor criminelen”.

Een andere nieuwe wetgeving van het Verenigd Koninkrijk ging eerder al van start. Het parlement had in september 2023 een wet aangenomen die met criminaliteit te maken had. 

Hierdoor heeft de politie samen met de NCA miljoenen dollars aan illegale cryptocurrency kunnen afpakken.

Bijvoorbeeld, de NCA werkte samen met de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) in een operatie waarbij meer dan $150 miljoen / €140 miljoen werd afgepakt van een crimineel drugskartel in januari van dit jaar.

Of deze nieuwe maatregelen voor opschudding gaan zorgen, moet nog blijken. De kans is in ieder geval erg groot. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer