Blockchain Stories
CBN ontkent opdracht om exchange-accounts te bevriezen
Crypto Exchange Nieuws

CBN ontkent opdracht om exchange-accounts te bevriezen

De CBN (Centrale Bank van Nigeria) heeft ontkend dat ze lokale banken de opdracht hebben gegeven om accounts te bevriezen. Vanuit verschillende berichtgevingen werd gedacht dat de CBN rekeningen op crypto exchanges zonder vergunning liet bevriezen. 

In deze berichtgeving werd beweerd dat de CBN verschillende financiële instellingen de opdracht had gegevens om rekeningen te bevriezen die in verband staan met exchanges, zoals Binance, OKX, Bybit en KuCoin. De toezichthouder heeft dit ontkend. 

Het bericht op X (Twitter)

In een bericht op X (Twitter) liet de CBN weten dat de opdracht om rekeningen te bevriezen niet uit opdracht was van de toezichthouder. Daarbij benadrukten ze het volgende: “Raadpleeg altijd de website van de Centrale Bank van Nigeria voor correcte informatie”. 

Uit eerdere rapporten van andere instanties werd beweerd dat de CBN een opdracht naar buiten heeft gebracht om rekeningen die betrokken zijn bij transacties met bepaalde exchanges te identificeren en te bevriezen. Het doel hiervan zou de rekeningen gedurende zes maanden onder PND (Post No Debit) te zetten. Dit houdt in dat het voor rekeninghouders niet mogelijk is uitgaande transacties met de rekening te maken, wat de rekening in principe bevriest. 

De rapporten vermeldden hierbij exchanges zonder licentie in Nigeria, waaronder Binance, OKX, KuCoin en Bybit. Echter, er zijn nergens officiële opdrachten te vinden met betrekking tot het bevriezen van rekeningen die in verband gehouden worden met exchanges zonder licentie. 

Crypto in Nigeria

Door de jaren heen is de CBN van standpunt veranderd over crypto. Tegen het einde van 2023 werd het verbod op crypto in het land opgeheven, waardoor de cryptomarkt ook hier toegankelijk werd voor investeerders en beleggers. 

Door het opheffen van het verbod zijn verschillende instellingen aan de slag gegaan met het uitvoeren van crypto-diensten. Het bevriezen van rekeningen die betrekking hebben tot exchanges zonder licentie in Nigeria zal dan ook een rare actie zijn van de CBN na het verbod op te heffen. 

Nigeria staat op de lijst van de top 50 landen met de beste infrastructuur om crypto op te gebruiken. Hierdoor is een Nigeriaanse benadering van de crypto markt een belangrijke vooruitgang voor het land. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer