Blockchain Stories
Image default
Cryptobeurs Nieuws

Dollar overtroffen als meest gebruikte valuta door Koreaanse won

De Amerikaanse dollar is ingehaald als de meest gebruikte valuta voor crypto aankopen door de Koreaanse won in het eerste kwartaal van 2024. Volgens een rapport van een Bloomberg-analist wordt deze overtreffing veroorzaakt door Upbit, een exchange in Seoul, de hoofstad van Zuid-Korea. 

Upbit is goed voor maar liefst 80% van het totale Koreaanse handelsvolume op de crypto markt. Door de brede selectie aan crypto en gebruiksvriendelijke interface heeft Upbit het merendeel van de Koreaanse markt weten te veroveren. 

De verschuivingen van de markt wekt de interesse van verschillende investeerders en beleggers over de hele wereld. 

De grip van Upbit op de Koreaanse markt

Door het enorme handelsvolume van Upbit, is de dominantie van de lokale Koreaanse markt ongeëvenaard. Qua handelsvolume staat Upbit in de top vijf van de grootste exchanges ter wereld. Op het moment is de exchange nauw aan het concurreren met Coinbase. 

De grip van Upbit op de Koreaanse markt komt voornamelijk voort uit het instorten van de TerraUSD stablecoin in 2022, als resultaat van de fraude van Do Kwon. De regelgeving in Zuid-Korea is flink op de schop gegooid, waardoor exchanges genoodzaakt worden om reserves te vergroten, beleggers te beschermen en extra toezicht op transacties te accepteren. 

Ondanks dat de maatregelen bedoeld zijn om de investeerders te beschermen, werken ze voor Upbit in het voordeel. De kosten om de maatregelen na te leven worden te hoog voor kleine exchanges, waardoor deze steeds meer verdwijnen. Kortom, Upbit verliest steeds meer concurrentie, wat de positie van de exchange alleen maar sterker maakt. 

Het handelsvolume van Upbit

Upbit is in 2017 gelanceerd door het fintech bedrijf Dunamu Inc.. Vanaf de lancering is de exchange al een belangrijke speler op de Koreaanse markt. In 2021 was het wereldwijde handelsvolume van Upbit 1,4%. Op het moment van schrijven is het wereldwijde handelsvolume gestegen naar 5%. 

Wat betekent dit voor investeerders en beleggers?

Een verandering in de marktkapitalisatie zal uiteraard een effect hebben voor investeerders en beleggers. Het veranderen van de markt laat vooral zien hoe belangrijk het is om de mondiale markt in de gaten te houden. Op het moment zal het effect op de markt niet zo groot zijn, maar het betekent wel dat trends in de Koreaanse markt een steeds groter effect gaan hebben op de algemene crypto markt. 

Gerelateerde artikelen

Shiba Inu – Dit is de routekaart voor een prijsstijging van 100%

Timo Bruinsel

Vodafone onderzoekt integratie van crypto wallets in Simkaarten

Timo Bruinsel

De Polygon (MATIC) koers lijkt bullish: een technische analyse

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer