Blockchain Stories
Iconisch “Buy Bitcoin” bordje is voor meer dan $1 miljoen verkocht
Bitcoin Nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin” bordje is voor meer dan $1 miljoen verkocht

Het iconische “Buy Bitcoin” bordje, dat viraal ging toen het achter Janet Yellen werd gehouden tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres in 2017, is verkocht voor maar liefst 16 BTC. Dit heeft tegen de huidige prijs een waarde van 1.027.778,4 dollar, iets meer dan een miljoen dollar dus.

Het gele kladblokje, dat een korte maar krachtige boodschap droeg, heeft een nieuwe eigenaar gevonden via een veiling die een week duurde en vanochtend eindigde.

Een stukje cryptogeschiedenis

In juli 2017, tijdens een live uitgezonden hoorzitting van het House Financial Services Committee, hield Christian Langalis, ook bekend als Bitcoin Sign Guy, het gele notitieblokje hoog achter Janet Yellen. Yellen was destijds voorzitter van de Federal Reserve.

Langalis werd de zaal uitgezet omdat het tonen van bordjes tijdens dergelijke hoorzittingen verboden is. Zijn actie veroorzaakte echter een Bitcoin stijging 3,7% die dag.

De veiling van het bordje vond plaats op het platform Scarce City. De winnaar, een gebruiker bekend als ‘Squirrekkywrath’, bood het hoogste bedrag.

Bijzonder aan de verkoop was dat het originele notitieblok niet alleen de beroemde boodschap bevatte, maar ook nooit eerder vertoonde kladversies en aantekeningen over het monetaire beleid en Bitcoin die Langalis tijdens de hoorzitting maakte.

Toekomstplannen van Langalis

Na deze lucratieve verkoop plant Langalis de opbrengsten te investeren in zijn startup, Tirrel Corp. Het bedrijf werkt aan een Bitcoin Lightning netwerk wallet op Urbit. Dit toont aan hoe de invloed van een simpel gebaar kan doorwerken in grotere crypto projecten.

Helaas kan Langalis niet het volledige bedrag in zijn zak steken. Het platform houdt namelijk zo’n 15% in op het aankoopbedrag. Hij ontvangt 13.6 BTC, ook niet slecht natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer