Blockchain Stories
Hier zijn 3 belangrijke recente upgrades van Cardano (ADA)
Altcoin Nieuws

Hier zijn 3 belangrijke recente upgrades van Cardano (ADA)

Cardano (ADA), bekend om zijn focus op duurzaamheid, veiligheid en schaalbaarheid, heeft onlangs belangrijke upgrades ondergaan. 

Deze ontwikkelingen laten zien dat Cardano zich blijft inzetten voor innovatie en streeft naar een krachtig platform voor gedecentraliseerde toepassingen (dApps) en smart contracts.

Update: transacties 

Het Mithril- en Hydra-team heeft samengewerkt aan het verbeteren van de schaalbaarheid met de laatste upgrade. 

Ze hebben transacties compacter gemaakt door sub-Merkle-bomen te gebruiken op basis van transactie blokken. 

Ook hebben ze gewerkt aan het sneller maken van het ondertekenen van transacties en het produceren van bewijzen voor het hoofdnetwerk. 

Tegelijkertijd hebben ze ontdekt waarom er problemen waren met het vrijgeven van geheugen bij het ondertekenen van grote transactie. Inmiddels zijn ze begonnen met het maken van een oplossing daarvoor.

Update: governance 

Ten tweede heeft het team een prototype ontwikkeld voor gedecentraliseerde registratie van ondertekenaars met behulp van een relay en een Peer-to-Peer (P2P) netwerk. 

Het Ledger-team heeft ook gewerkt aan updates voor PlutusV3 om de specificatie van Cost Models mogelijk te maken. 

Dit is nodig voor bewaking scripts tijdens het Conway-tijdperk. Cardano heeft vooruitgang geboekt in het verbeteren van het governance- en duurzaamheidsmodel.

Update: Voltaire 

Ten slotte maakt de implementatie van Voltaire het mogelijk voor ADA-houders om deel te nemen aan het besluitvormingsproces over protocol-upgrades en financiering van de schatkist. 

Voltaire is het governance-systeem van Cardano. 

Als zodanig heeft het Catalyst-team fysiek de 12e financieringsronde gelanceerd, geleid door de gemeenschap, en de wereldwijde inspanningen van de Catalyst-werkgroep.

Populariteit neemt toe

De succesvolle implementatie van deze upgrades plaatst Cardano echter als een geduchte concurrent in het competitieve cryptocurrency-landschap.

Ze hebben namelijk unieke functies die zich onderscheiden van andere blockchain-projecten en dat zorgt uiteraard voor meer interesse vanuit verschillende hoeken.

Tijdens de bull run van 2021 groeide Cardano van obscuriteit naar extreme populariteit. Het was het moment dat de inheemse ADA-munt in enkele weken tijd met 1000% in waarde steeg.

Iedereen kent Cardano vanwege de enorm populaire en waardevolle token, maar het is veel meer dan dat.

Ook nu zie je het weer terug en dat is best bijzonder. Diverse industrieën hebben geprofiteerd van de blockchain van Cardano en dit zal voorlopig nog wel zo doorgaan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer