Blockchain Stories
De FBI waarschuwt: voorzichtigheid met ongeregistreerde cryptocurrency beurzen 
Cryptocurrency Nieuws

De FBI waarschuwt: voorzichtigheid met ongeregistreerde cryptocurrency beurzen 

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft Amerikanen gewaarschuwd voor het gebruik van geldovermakingen diensten voor crypto’s.

Het zijn degene die niet zijn geregistreerd als Money Services Businesses (MSB’s) volgens de federale wetgeving van de Verenigde Staten.

Serieuze zaak voor de FBI

De FBI heeft benadrukt hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn om te voorkomen dat je per ongeluk in zee gaat met niet-regelconforme diensten.

Bijvoorbeeld, de FBI raadde aan om weg te blijven van crypto-geldovermaking diensten die geen informatie verzamelen over wie hun klanten zijn als dat nodig is. 

Dit soort informatie gaat meestal over persoonlijke gegevens zoals je naam, geboortedatum, en adres, onder andere. 

Ook, alleen maar omdat een app in een app store staat, betekent niet dat deze legaal is of voldoet aan de federale regels.

Daarnaast, voordat je een crypto-geldovermaking dienst gebruikt, raadde de FBI aan om te controleren of ze geregistreerd zijn als een bedrijf voor financiële misdrijven bij het Amerikaanse ministerie van Financiën. 

Je kunt dit controleren op een website van hen. Belangrijke cryptocurrency-bedrijven zoals Coinbase en Kraken (die legaal opereren als Payward Financial Inc.) zijn geïdentificeerd toen de tool werd gebruikt. 

Wat zijn de gevolgen?

De verklaring benadrukte recente wetshandhaving-operaties uitgevoerd door de FBI tegen cryptocurrency-diensten die opereren zonder de juiste vergunningen volgens federale wetgeving. 

Gebruikers van niet-gelicentieerde cryptocurrency-geldovermaking diensten kunnen financiële verstoringen ondervinden tijdens dergelijke operaties. Vooral als hun cryptocurrency vermengd raakt met geld dat verkregen is via illegale middelen.

Het gebruik van een dienst die zijn wettelijke verplichtingen niet nakomt, kan ertoe leiden dat personen de toegang tot hun geld verliezen na handhaving acties tegen deze entiteiten.

De politie adviseerde om diensten te vermijden die zich openlijk adverteren voor illegale doeleinden. 

Verder om ook voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van cryptocurrency-platforms die bekendstaan als gebruik door criminelen voor het witwassen van geld.

Bij elkaar in ieder geval een hoop tips die je kunt meenemen, want ook in Nederland is het belangrijk om op deze zaken te letten en er uiterst goed mee om te gaan.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer