Blockchain Stories
Nabeschouwing halving: Dit moet elke Bitcoiner weten over de crypto markt!
Bitcoin Nieuws

Nabeschouwing halving: Dit moet elke Bitcoiner weten over de crypto markt!

Na de start van de vierde Bitcoin halving, verwacht de hele crypto markt, vooral leden van de Bitcoin gemeenschap, als nooit van te voren een bullish run. Opmerkelijk genoeg begon Bitcoin het jaar met een bullish toon. Dit dankzij de goedkeuring van meerdere zeer verwachte spot Bitcoin ETF’s. Zij profiteerde van het wereldwijde zichtbaarheid, wat resulteerde in prijzen die nieuwe all-time highs bereikten.

Gedurfde voorspellingen over de crypto markt

Terwijl belangrijke spelers gedurfde voorspellingen maken voor de komende maanden, hebben statistieken van Glassnode de huidige positie van de markt uiteengezet. Het langetermijnpotentieel van Bitcoin is in dit kader dus benadrukt. Zoals onthuld in de OnChain-nieuwsbrief van GlassNode, begon de vierde Bitcoin halving op 20 april.

Als gevolg hiervan daalde het geannualiseerde inflatiepercentage van het Bitcoin aanbod met een opmerkelijke 50%. Het event zorgde ervoor dat Bitcoin Goud overtrof wat betreft uitgifteschaarste, een opmerkelijke prestatie opgemerkt door Bitcoin-voorstanders. 

Over de betekenis van de vermindering in afnemende groeipercentages, geeft Glassnode de volgende uiteenzetting: 

“When measuring across Halving Epochs, diminishing growth rates are noted across multiple network statistics, whilst the absolute value of these measures continues to climb to new ATHs.”

Glassnode – On-chain market intelligence

Investeerders schrijven de toename van de winstgevendheid toe aan de stijgende spotprijs. Ook de beslissende doorbraak van het all-time high (ATH) nemen ze mee. Het laatste is een andere belangrijke ontwikkeling die een belangrijke rol speelt. Dit heeft de 50% daling in opbrengst voor miners verzacht in vergelijking met het begin van het jaar.

De prijsprestaties van Bitcoin

Historisch gezien hebben halvings de marktspeculatie versterkt rondom het potentiële effect van het event op prijsbewegingen. Echter, Glassnode benadrukt het belang van een evenwichtige kijk. Verder legt het uit dat verwachtingen die ingaan tegen historische voorbeelden een onrealistische kijk kunnen veroorzaken. 

De prijsprestaties van Bitcoin gedurende verschillende halvings periodes zijn zeer “verspreid”.  Dit staat in het rapport, waarbij aangegeven is dat perioden verschillen van eerdere keren.  Hierdoor kunnen ze als zodanig mogelijk niet dienen als een nuttige gids. Aflopende opbrengsten, het minder diepgaande totale terugtrekkingseffect na verloop van tijd, en de omvang van kapitaalstromen die nodig zijn om het te verplaatsen worden vaak na een periode geregistreerd.

“Assessing the price performance since the cycle low up until the Halving, we note a stark similarity between the 2015, 2018, and our current cycle, all experiencing an increase of around ~200% to ~300%. However, our current cycle has been the only one on record to decisively break the previous ATH before the halving event.”

Glassnode – On-chain market intelligence

Ten tijde van dit rapport werd Bitcoin verhandeld voor $63.830. Met meer dan 8% minder dan de vorige week, staat Bitcoin $9.920 verwijderd van zijn all-time high van $73.750. Het is vermeldenswaard dat de jaarlijkse winst van Bitcoin tot nu toe (YTD) op dit moment met 45% is gestegen. De technische analyse van een vooraanstaande figuur neigt naar een bearish einde, omdat er in de afgelopen 24 uur twee signalen van verkoop zijn waargenomen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer