Blockchain Stories
Ethereum nadert $3.200: sprake van een bullish uitbraak?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum nadert $3.200: sprake van een bullish uitbraak?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH), de grootste altcoin, staat op het punt om de bovenste lijn van zijn dalende grafiek te doorbreken, wat duidt op een afname van de verkoopdruk.

Op het moment van schrijven is de ETH koers gewardeerd op $3.129, wat een stijging van 7,20% in de afgelopen week betekent volgens onze ETH koersgegevens. Deze groei weerspiegelt de algemene stijging in de cryptomarkt gedurende de afgelopen zeven dagen, zoals blijkt uit onze statistieken waaruit blijkt dat de totale marktkapitalisatie met 9% is gestegen.

Zal ETH een bullish niveau halen? Technische analyses

Een dalende grafiek ontstaat wanneer de prijs van een crypto voortdurend lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten bereikt, wat duidt op een neerwaartse trend. ETH begon op 12 met trenden in de grafiek, waardoor de prijs sindsdien met 20% is gedaald.

Ethereum is momenteel op weg naar de bovenste lijn van de grafiek, die sinds maart een weerstandsniveau vormt. Dit wijst op een toename van de instroom van nieuwe liquiditeit.

Deze nieuwe liquiditeit wordt bevestigd door de Chaikin Money Flow, dat onlangs boven de nullijn is gestegen en momenteel een opwaartse trend vertoont. Deze indicator meet de geldstroom in en uit de Ethereum markt.

Wanneer de Chaikin Money Flow waarde van een crypto stijgt, suggereert dit dat er meer koopdruk dan verkoopdruk op de markt is, wat vaak leidt tot nieuwe hoogtepunten in de prijs van de crypto vanwege een toename van het handelsvolume.

Volgens gegevens van Santiment is het dagelijkse handelsvolume van ETH in de afgelopen zeven dagen met 40% gestegen, wat duidt op een toenemend bullish sentiment. Bovendien is op 17 mei de positieve index van ETH (groen) boven zijn negatieve index (rood) gekruist, wat wijst op een bullish stijging volgens metingen van de Directional Movement Index (DMI).

image 31
Bron: TradingView

Verder was de waarde van de Elder Ray Index van de munt op dit moment positief, wat betekent dat het bullish marktsegement de markt domineert.

Wat kunnen we verwachten?

Als een bullish uitbraak slaagt en ETH boven de bovenste lijn van het dalende kanaal uitbreekt, zou het volgende prijspunt van de munt boven de $3.200 liggen.

image 31 1
Bron: TradingView

Als echter de verkoopdruk toeneemt en een neerwaartse trend wordt ingezet, wordt verwacht dat de prijs richting de steun van $2.775 zal dalen. Het is dus zeker aan te raden om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu