Blockchain Stories
Cardano holders kunnen enorme winst maken, op naar de $3
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano holders kunnen enorme winst maken, op naar de $3

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een opmerkelijke ontwikkeling is Cardano (Ticker: ADA) uitgegroeid tot de best presterende crypto binnen de top 10 van cryptocurrencies. 

Op het moment van schrijven bedroeg de ADA koers $0,48, wat een stijging van 8,16% in de afgelopen 7 dagen betekent. 

Eerder hebben we gesproken over een mogelijk vertrek van ADA uit de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Echter, de token lijkt andere plannen te hebben gehad, gezien de stijging van de prijs die heeft bijgedragen aan zijn positie in de ranglijsten.

Een factor kan het tij keren, namelijk het percentage holders dat winst maakt. Momenteel is slechts 40% van de ADA holders winstgevend, volgens gegevens van IntoTheBlock, terwijl 55% van hen nog steeds verlieslatend is.

image 31
Bron: IntoTheBlocks

Veel wallets staan klaar ter ondersteuning

Indien de prijs van Cardano blijft stijgen, zal deze verhouding naar verwachting veranderen. Om dit te laten gebeuren, moet de prijs van Cardano een gemiddelde van $0,49 bereiken.

Op dit moment hebben 65.590 wallets tussen $0,48 en $0,50 ADA tokens gekocht, met een totaal van 792,58 miljoen tokens. Deze grote cluster van wallets kan mogelijk ondersteuning bieden voor de token, gezien het huidige marktsentiment. 

Echter, handelaren dienen voorzichtig te zijn, omdat deze accumulatie mogelijk ook verkoopdruk kan veroorzaken zodra de token de gemiddelde kostprijs bereikt, wat de prijs van ADA kan doen dalen naar $0,50.

Op basis van on chain gegevens lijkt ADA mogelijk de weerstand op $0,50 te kunnen doorbreken. Een van de redenen hiervoor is het volume van Cardano, dat volgens onze analyse van Santiment is gestegen naar een wekelijks hoogtepunt van $460,77 miljoen, wat wijst op toenemende interesse in ADA.

image 33
Bron: Santiment

Indien het volume blijft toenemen in combinatie met de stijgende prijs, zou de voorspelde beweging naar $0,50 binnenkort werkelijkheid kunnen worden. Dit zou het vertrouwen in het potentieel van de token kunnen vergroten, waarbij $0,50 een nieuw support niveau voor ADA kan worden terwijl de token streeft naar verdere groei.

Kan ADA opnieuw $3 bereiken?

Op lange termijn lijkt het potentieel van de token veelbelovend. Dit hangt af van de ontwikkelingen in de huidige marktcyclus, zoals sommige analisten suggereren.

Dit wordt ondersteund door historische gegevens. Op dit moment bezitten alle holders samen 71,91% van de totale ADA voorraad. Investeerders met een bovengemiddelde positie in Cardano hebben 19,47% van de tokens in handen, terwijl ADA whales ongeveer 6,82% van de tokens bezitten.

image 32
Bron: IntoTheBlock

De laatste keer dat whales bijna 8% van de totale Cardano circulatie vasthielden, was in 2021. Rond die tijd bereikte de prijs van ADA $3,09. Hoewel de bear market in 2022 de meeste van deze whales dwong om hun crypto te verkopen, zou ADA met toenemende accumulatie kunnen proberen deze piek opnieuw te bereiken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Helium bereikt $5,04: Wat veroorzaakt de stijging?

Timo Bruinsma

CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta

Scott

Ripple Labs voert transactie van $87 miljoen uit

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu