Blockchain Stories
Avalanche stijgt met 7% voor token unlock, $43.50 inzicht?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Avalanche stijgt met 7% voor token unlock, $43.50 inzicht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Avalanche (Ticker AVAX) is de afgelopen 7 dagen met 10,59% gestegen, volgens onze Avalanche koers. Op het moment van schrijven bedroeg de waarde van AVAX $37,10.

Opmerkelijk genoeg heeft deze stijging plaatsgevonden vier dagen voor de volgende token unlock van het project.

Volgens gegevens van het Token Unlocks platform staat AVAX op het punt om op 22 mei 2,49% van zijn totale aanbod in omloop te brengen. Dit percentage vertegenwoordigt 9,54 miljoen tokens, met een waarde van $329 miljoen.

Wanneer de 9,54 miljoen tokens worden vrijgegeven, zou dit betekenen dat 62,49% van het totale AVAX tokens deel zal uitmaken van de circulerende voorraad.

image 34
Bron: Token Unlocks

AVAX krijgt een groot gedeelte van de “taart” 

Token unlocks zijn niet altijd positief, gezien ze gepaard kunnen gaan met grote volatiliteit. Hoe groter de unlock, hoe groter de kans op prijsdalingen.

Projecten die ongeveer 60% tot 70% van hun aanbod hebben vastgelegd, ervaren echter meestal een lagere volatiliteit. In sommige gevallen kunnen ze zelfs hogere prijzen bereiken, vooral in de vroege stadia van het unlock schema. Interessant genoeg lijkt dit het geval te zijn met AVAX.

Om het potentieel van de token te bepalen, hebben we gekeken naar wat er op de hele chain gebeurt. Onze eerste observatie was de stijgende Weighted Sentiment. Op het moment van schrijven was het gewogen sentiment rond Avalanche -0,036.

Hoewel deze lezing negatief was, was er een opmerkelijke stijging van -0,574 op 15 mei, wat aangeeft dat deelnemers hun pessimisme verminderen.

Net als het sentiment steeg ook de Social Dominance. Op dit moment bedroeg deze metric 1,046%, wat aangeeft dat de discussie over het project verbeterde.

image 35
Bron: Santiment

Wat gaat het met de AVAX koers doen?

Een combinatie van negatief sentiment en een groter aandeel in sociale dominantie zou geweldig kunnen zijn voor de prijs. Dit zou de prijs van AVAX op korte termijn naar $40 kunnen drijven, of zelfs naar een sterk bullish doel van $43,50.

Handelaren moeten echter voorzichtig zijn. Als de sociale dominantie te hoog wordt, kan dit een teken van FOMO zijn (Fear Of Missing Out). De laatste keer dat de metric hoger was dan de huidige waarde, kelderde AVAX van $35,08 naar $31,42 binnen drie dagen.

Aan de andere kant, als het sentiment in het positieve gebied springt, kan de bullish analyse worden bevestigd. Bovendien heeft het volume de stijgende prijs ondersteund.

Op dit moment onthulden de on chain gegevens van Santiment dat het volume van AVAX was gestegen tot $534,57 miljoen, het hoogste niveau in de afgelopen zeven dagen.

Als het volume blijft toenemen terwijl de prijs stijgt, zou een beweging richting $50 binnenkort kunnen plaatsvinden. Een stijgend volume bij een dalende prijs of vice versa zou echter een bewijs zijn van afnemende vraag. In dat geval kan de bullish voorspelling ongeldig worden verklaard. 

image 36
Bron: Santiment

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu