Blockchain Stories
BTC ETFs krijgen boost $306 miljoen door ETH ETF deadline
Bitcoin Ethereum Nieuws

BTC ETFs krijgen boost $306 miljoen door ETH ETF deadline

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETFs krijgen een flinke boost vanwege de schijnwerpers die op de deadline voor de goedkeuring van Ethereum ETFs is gezet. Op 21 mei is er een instroom van $306 miljoen in Bitcoin ETFs geweest. Dit is de grootste instroom in een dag die de ETFs deze maand hebben gezien. 

Nu er schijnwerpers gezet zijn op de deadline die de SEC heeft gezet voor de goedkeuring van enkele Ethereum ETFs, profiteren de Bitcoin ETFs hier enorm van. Respectievelijk heeft de stijgende Bitcoin koers hier ook een effect op. 

Ongelijkmatige verdeling van instroom

Uit cijfers van Coinglass blijkt dat er op 21 mei een totale instroom van $306 miljoen is gekomen op de Bitcoin ETFs. Deze cijfers laten ook zien dat de instroom niet bepaald gelijk is verdeeld. Zo haalde de iShares Bitcoin Trust van BlockRock (IBIT) $290 miljoen binnen, terwijl Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) een instroom van $26 miljoen zag. 

Deze cijfers werden gecompenseerd doordat bij de Bitwise Bitcoin ETF (BITB) en VanEck Bitcoin Trust (HODL) respectievelijk een uitstroom van $4 miljoen en $6 miljoen gemeten werd. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft volgens cijfers van Coinglass geen instroom of uitstroom gehad. 

Het gat tussen GBTC en IBIT wordt steeds kleiner

Het gat tussen de GBTC en IBIT is langzaam maar zeker aan het krimpen. Inmiddels is het verschil tussen de ETFs nog maar $736 miljoen. Dit is ongeveer de helft minder ten opzichte van vorige maand. 

Echter, het is nog de vraag of de nieuwe CEO van Grayscale, Peter Mintzberg, wijzigingen aan gaat brengen in het Bitcoin fonds van Grayscale. Dit kan de netto-instroom en -uitstroom flink beïnvloeden. 

Extra instroom door ETH ETF nieuws

Verschillende analisten verwachten dat door het nieuws over de ETH ETFs dat de instroom ook voor de Bitcoin ETFs flink zal stijgen. Vooral als de ETH ETFs goedgekeurd worden, zal dit veel goeds betekenen voor de Bitcoin. 

Het is te verwachten dat de Bitcoin en Ethereum elkaars koers hoog kunnen houden. Ethereum is inmiddels een enorme speler geworden op de crypto markt, waardoor koersverandering net als de Bitcoin een effect hebben op de gehele markt. 

Uit een analyse van Kaiko blijkt dat de ‘Open Interest’ van Ethereum de afgelopen drie dagen gestegen is met 30%, wat een recordhoogte van $11 miljard betekent. Op X (Twitter) deelde Kaiko het volgende:

Dit zijn goede voortekenen voor bullish sentiment op de markt. 

ETH ETFs op de actieve en pre-lanceringslijst

De Depository Trust and Clearing Corporation heeft vanochtend de VanEck Ethereum ETF op de actieve en pre-lanceringslijst gezet. Dit lijkt een goed voorteken te zijn voor goedkeuring, maar hier is nog niets duidelijk over. Voordat de Bitcoin ETFs werden goedgekeurd, was dit ook het geval, dus de positiviteit gaat hier wel door omhoog. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu