Blockchain Stories
Ripple CTO is slachtoffer van ‘verfijnde’ phishing scam
Nieuws Ripple

Ripple CTO is slachtoffer van ‘verfijnde’ phishing scam

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CTO van Ripple, David Schwatz, is onlangs slachtoffer geworden van een ‘verfijnde’ phishing scam. Uit een bericht die hij op X (Twitter) heeft geplaatst, blijkt het dat het gaat om een scam die goed in elkaar is gezet. De scam ging volgens Schwatz zelfs gepaard met een daadwerkelijke ondersteuningsaanvraag bij Apple. 

De phishing scam

Op X (Twitter) laat de CTO van Ripple weten hoe hij slachtoffer werd van de phishing scam. Fraudeurs maakten door middel van échte Apple e-mails, webpagina’s en een ondersteuningsaanvraag een sms-bericht. Met dit bericht probeerden ze aan het Apple ID van de CTO van Ripple te komen. 

Het bericht op X (Twitter) van David Schwatz luidde als volgt:

In de post liet hij weten:

“Vandaag werd er geprobeerd een geavanceerde phishing-truc op mij uit te voeren. Het was gericht op mijn Apple ID. De scam bestond uit het openen van een echte ondersteuningsaanvraag bij Apple en vervolgens proberen de authentieke Apple-e-mails en webpagina’s te gebruiken in sms-berichten van de oplichters. Wees voorzichtig!”

Op de een of andere manier wisten kwaadwillenden aan het e-mailadres en telefoonnumer van Schwatz te komen. Echter, de CTO wist door enkele fouten van de oplichters te achterhalen dat het ging om een phishing scam. 

Zo liet hij in een ander bericht weten:

“Het sms-bericht had een vreselijke grammatica en was afkomstig van een bekend verdacht telefoonnummer. Ik was verrast toen de e-mail linkte naar echte Apple. com-webpagina’s en had een daadwerkelijke ondersteuningsaanvraag met mijn e-mailadres.”

Samenwerking tussen Ripple en grote tech bedrijven

Ripple is om soortgelijke scams te voorkomen een samenwerking aangegaan met grote tech bedrijven, waaronder Coinbase, Meta, Kraken en Gemini. Hiermee willen ze voorkomen dat consumenten trappen in dergelijke scams en oplichterspraktijken. 

De crypto markt is erg onveilig vanwege de in sommige gebieden tekortschietende regulatie. Door de samenwerking tussen deze tech giganten moet de crypto wereld een stuk veiliger worden. Hoe dan ook, het is belangrijk dat er verandering komt in de veiligheid van consumenten, aangezien scams in een klein hoekje zitten. 

Hoe herken je een crypto scam?

Voordat je ergens je gegevens invult, is het belangrijk om na te gaan of het een scam is of niet. Phishing en dergelijke scams komen erg vaak voor. Helaas zijn ze niet altijd makkelijk te herkennen. Scammers worden steeds slimmer, wat problematisch is voor de markt. 

Vandaar is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen scams. Hieronder staan een aantal punten waaraan je een scam snel kunt herkennen:

  • Garantie van hoog rendement
  • ‘Gratis geld’
  • Slechte of afwezige Whitepaper
  • Overdreven marketing
  • Anoniem team
  • Onrealistische claims
  • Onduidelijke communicatie
  • Onduidelijke klantenervaringen

Scams kunnen er erg goed uitzien, maar dit betekent niet altijd dat het ook legitiem is. Controleer altijd waar een bericht van afkomstig is!

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu