Blockchain Stories
Beoordeling van de FED rentekorting en de impact op Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Beoordeling van de FED rentekorting en de impact op Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering gepland voor vandaag, is de crypto community in de ban van speculaties over de mogelijke effecten op de marktdynamiek. 

Huidige indicaties suggereren dat de rente waarschijnlijk ongewijzigd zal blijven. In feite wees de CME FedWatch Tool op een kans van slechts 0,6% op een rentekorting tijdens de vergadering.

image 40
Bron: CME FedWatch Tool

Brief van senator Elizabeth Warren

In ander nieuws schreef Senator Elizabeth Warren op 10 juni een brief aan de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, waarin zij aandrong op rentekortingen. De brief benadrukte de noodzaak van renteverlagingen om economische druk te verlichten.

Impact op de cryptomarkt

Volgens onze koers statistieken was de wereldwijde cryptomarkt op het moment van schrijven met 0,40% gedaald in de afgelopen 24 uur, wat FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) weerspiegelt. 

Bovendien hebben Bitcoin (Ticker: BTC) spot exchange traded funds op 11 juni aanzienlijke uitstroom van $200 miljoen ervaren, met de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) als koploper. 

image 41
Bron: Farside Investors

Hier is het belangrijk op te merken dat renteverlagingen vaak leiden tot bullish momentum voor risicovolle activa zoals Bitcoin en cryptocurrency. Dus de oproep van Senator Warren zou uiteindelijk gunstig kunnen zijn voor Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen.

Hardnekkige inflatie is ook van belang

Het behoeft geen betoog dat de inflatie in de VS al geruime tijd een punt van zorg is. Volgens het Bureau of Labor Statistics en het Department of Commerce heeft de favoriete inflatie maatstaf van de Federal Reserve, de Personal Consumption Expenditures (PCE) index, sneller verbetering laten zien vergeleken met de Consumer Price Index (CPI). Echter, beide indicatoren wijzen op aanhoudende inflatie.

image 41
Bron: Bureau of Labor Statistics en het Department of Commerce

Optimisme blijft aanwezig

Ondanks de zorgen merkte Michaël van de Poppe op X (voorheen Twitter) op:

 Het is belangrijk op te merken dat prijsbewegingen verraderlijk kunnen zijn. Als de rente ongewijzigd blijft, kunnen de markten aanvankelijk naar beneden reageren, maar meestal gebeurt de echte beweging op een later moment.

Michaël van de Poppe

Verder uitte hij zijn standpunt: 

Bitcoin steeg met meer dan tien procent na eerdere FOMC bijeenkomsten. Ethereum steeg met meer dan twintig procent na eerdere FOMC bijeenkomsten. Beide corrigeerden met hetzelfde percentage voor het evenement, dus een herwaardering naar boven lijkt redelijk om te verwachten.

Michaël van de Poppe

Naar aanleiding van bovenstaande hebben wij dit geanalyseerd en kunnen we dit bevestigen waarbij een significante piek in het sociale volume voor Bitcoin en Ethereum (Ticker: ETH) werd onthuld. 

Daarom, terwijl iedereen wacht op de beslissing van de Fed over de rentetarieven, zal het interessant zijn om te zien of de geschiedenis zich herhaalt of dat de markt de impact van de FOMC vergadering zal ondervinden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu