Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Cryptopia hack: Veel ETH gestolen

Cryptopia is het slachtoffer geworden van een hack. Op 14 januari van dit jaar zijn de beveiligingen van de cryptobeurs omzeild. Er zijn door de hackers flink wat cryptomunten gestolen. Het personeel heeft meteen de lokale autoriteiten ingelicht.

Cryptopia niet bereikbaar

Gedurende het onderzoek blijft het platform in ‘maintenance mode’. Je kunt dus niet op het platform om er eventjes wat tokens af te halen. Het is nog niet duidelijk hoeveel er precies is gestolen. Naar dit ethereumadres zijn echter wel tienduizenden Ethers gestuurd vanaf Cryptopia. De kans is groot dat de exchange onder andere deze cryptomunten gewoon kwijt is.

Gekke exchange

Cryptopia is altijd een beetje een buitenbeentje geweest in de wereld van cryptobeurzen. Het is (was?) de plek waar je altijd een hele boel nietszeggende cryptomunten kon vinden en al in een vroeg stadium verhandelen. De Nieuw-Zeelandse beurs is relatief oud, het platform werd namelijk in 2014 al gestart. En al vrij vroeg veroverde ze een plekje in de harten van met name altcoin handelaren. Gebruikers namen de wat minder flashy lay-out dus vaak voor lief.

Afwachten wat er gebeurt na Cryptopia hack

Het blijft voorlopig afwachten vanuit nieuws uit Nieuw-Zeeland. Gebruikers kunnen niets anders doen dan hopen dat het platform blijft bestaan. Het wordt waarschijnlijk nooit duidelijk of dit een poging tot een exit scam was of dat er daadwerkelijk buitenstaanders de poorten zijn binnengedrongen. Beide situaties zijn herkenbaar in de wereld van cryptocurrency.

Not your keys, not your bitcoin

Dit soort treurige nieuwtjes geven mij weer een excuus om iedereen op te roepen om zoveel mogelijk van je bitcoin en andere cryptovaluta in eigen beheer te nemen. Vertrouw platformhouders niet met jouw zuurverdiende muntjes, maar bewaar ze lekker in je eigen wallet. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor je financiën.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer