27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Cryptopia hack: Veel ETH gestolen

cryptopia hack

Cryptopia is het slachtoffer geworden van een hack. Op 14 januari van dit jaar zijn de beveiligingen van de cryptobeurs omzeild. Er zijn door de hackers flink wat cryptomunten gestolen. Het personeel heeft meteen de lokale autoriteiten ingelicht.

Cryptopia niet bereikbaar

Gedurende het onderzoek blijft het platform in ‘maintenance mode’. Je kunt dus niet op het platform om er eventjes wat tokens af te halen. Het is nog niet duidelijk hoeveel er precies is gestolen. Naar dit ethereumadres zijn echter wel tienduizenden Ethers gestuurd vanaf Cryptopia. De kans is groot dat de exchange onder andere deze cryptomunten gewoon kwijt is.

Gekke exchange

Cryptopia is altijd een beetje een buitenbeentje geweest in de wereld van cryptobeurzen. Het is (was?) de plek waar je altijd een hele boel nietszeggende cryptomunten kon vinden en al in een vroeg stadium verhandelen. De Nieuw-Zeelandse beurs is relatief oud, het platform werd namelijk in 2014 al gestart. En al vrij vroeg veroverde ze een plekje in de harten van met name altcoin handelaren. Gebruikers namen de wat minder flashy lay-out dus vaak voor lief.

Afwachten wat er gebeurt na Cryptopia hack

Het blijft voorlopig afwachten vanuit nieuws uit Nieuw-Zeeland. Gebruikers kunnen niets anders doen dan hopen dat het platform blijft bestaan. Het wordt waarschijnlijk nooit duidelijk of dit een poging tot een exit scam was of dat er daadwerkelijk buitenstaanders de poorten zijn binnengedrongen. Beide situaties zijn herkenbaar in de wereld van cryptocurrency.

Not your keys, not your bitcoin

Dit soort treurige nieuwtjes geven mij weer een excuus om iedereen op te roepen om zoveel mogelijk van je bitcoin en andere cryptovaluta in eigen beheer te nemen. Vertrouw platformhouders niet met jouw zuurverdiende muntjes, maar bewaar ze lekker in je eigen wallet. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor je financiën.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Belangrijke week voor Ethereum: Constantinople en St. Petersburg

Robin Heester

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Robin Heester

Verkiezingen via blockchain van Gulden (NLG)

Gastredacteur
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.