28 november 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Dagoverzicht: Bitmain exit Amsterdam, Bakkt pakt door

dagoverzicht exit bitmain amsterdam

Vandaag in het cryptonieuws: Bitmain, Bakkt, Bittrex, Zuid-Korea en Bitcoin SV. Met behulp van onze dagoverzichten hoef je niks te missen.

Bitmain weg uit Amsterdam

De mining gigant-Bitmain heeft besloten om weer een locatie in de westerse wereld te sluiten. Deze keer is de Amsterdamse locatie de dupe van de veranderingen in de business. Hoewel het Chinese bedrijf het Amsterdamse pand nog niet gesloten heeft, is de beslissing al wel genomen en is het proces in gang gezet. Eerder gebeurde hetzelfde met een Israëlisch ontwikkelingscentrum. Bitmain heeft nog geen tijdsbestek naar buiten gebracht over de sluiting en het is ook niet duidelijk hoe veel werknemers hierdoor een baan zillen verliezen. Volgens LinkedIn zijn er negen mensen in dienst op de locatie in onze hoofdstad.

“As we build a long-term, sustainable and scalable business, we are making adjustments to our staff and operations. This includes the decision to close our Amsterdam and Israel offices”

Lees meer: Bitmain sluit kantoor in Amsterdam

Bitcoin SV sponsort e-sport Thailand

Bitcoin SV, ook wel bekend als Bitcoin Satoshi Vision, is een sponsor van een e-sport evenement in Thailand. Het gaat om de multiplayer online game Dota 2. Dit toernooi staat bekend om de gigantische prijzenpot die er verdeeld word. Deze sponsoring gaat uit van Hivr. Dit is een wallet en messenger platform dat in oktober 2018 is gelanceerd als social media applicatie voor Android telefoons. Misschien niet het meest recente nieuws, maar wel een opmerkelijke ontwikkeling.

Lees verder op ambcrypto.com

Zuid-Korea, blockchain en belasting

Zuid-Korea heeft zijn progressieve houding ten opzichte van cryptocurrency en innovatie voortgezet door belastingvoordelen te bieden voor de ontwikkeling van blockchain. Ondanks dat de bearmarkt zich lijkt aan te houden zetten de Koreanen vol in op blockchain. De overheid heeft blockchain toegevoegd aan de lijst van onderzoeks- en ontwikkelingsvelden die in aanmerking komen voor een belastingvermindering. Volgens het Ministry of Strategy and Finance wordt deze regeling al in februari in gang gezet.

Lees meer over dit onderwerp op ethereumworldnews

Bij Bittrex kun je straks voor 250k aan bitcoin kopen

De Amerikaanse crypto exchange Bittrex gaat een over-the-counter (OTC) trading desk lanceren. Met deze dienst is het voor klanten mogelijk om ‘snel en eenvoudig activa te verhandelen’. Het support 200 cryptocurrencies die al door de exchange worden aangeboden. In tegenstelling tot de exchange zelf, garandeerd de OTC desk een vaste prijs voor grote transacties. Hierbij gaat het om bedragen van $250.000. De OTC trading desk faciliteert hiermee een directe transactie tussen twee personen, waar er op een exchange wordt gehandeld op basis van een orderboek met daarin koop- en verkooporders.

“With one of the most extensive selections of digital assets of any OTC desk available, this offering will be another way for Bittrex to further advance adoption of blockchain technology worldwide, while also providing our customers with price certainty and a fast and easy way to trade large blocks of digital assets.”

Lees verder: OTC Bitcoin handel bij Bittrex

Bakkt zit niet stil

Bakkt was in 2018 een van de populairste nieuwstermen in het cryptowereldje. De New York Stock Exchange is druk bezig met het bouwen van een platform waar traditionele beleggers aan de slag kunnen met bitcoin. Dat project heet dus Bakkt. Na de eerste financieringsronde van meer dan 180 miljoen dollar hebben ze nu de eerste aankoop gedaan. Met een deel van dat kapitaal heeft het cryptocurrency platform Rosenthal Collins Group (RCG) gekocht. Dat is een bedrijf gespecialiseerd in onder andere futures.

Lees verder bij Medium

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin, BNB en Enjin Coin

Arnold Hubach

Zaif gehackt: 59 miljoen dollar aan cryptocurrency gestolen

Jordy Schreuder

Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.