4 maart 2024
Blockchain Stories
Cryptobeurs mining Nieuws

Bitmain moet Israëlisch ontwikkelingscentrum voor blockchain sluiten

Bitmain sluit centrum in Israel

Mining gigant Bitmain sluit de deuren van haar Israëlische onderzoeks- en ontwikkelingstak. Dit is in een officieel rapport naar buiten gebracht. Globes, een financieel nieuws platform, meldt dat de R&D in Raänana moet worden gesloten door de aanhoudende negatieve trend in de cryptomarkt.

Ontslag medewerkers van Bitmain

Alle 23 deelnemers, inclusief de directeur in sales en marketing, moeten ruim baan maken. Gadi Glikberg leidde dit project in Israël. Een aantal maanden geleden werd er nog een plan naar buiten gebracht dat er 40 nieuwe mensen zouden moeten worden aangenomen om de taken in research, engineering en marketing op zich te nemen.

“The crypto market has undergone a shake-up in the past few months, which has forced Bitmain to examine its various activities around the globe and to refocus its business in accordance with the current situation,” – Glikberg

 

BitmainTech Israël werd in 2016 opgericht en kwam een jaar later (in april 2017) al met de ConnectBTC mining pool. Maar met de teruglopende successen (op het gebied van inkomsten) in de algehele cryptowereld, moeten ze nu dus de deuren in Israël sluiten. CoinDesk heeft om een reactie gevraagd, maar daar is nog geen antwoord op ontvangen.

Bearmarkt zorgt voor problemen

Bitmain is de grootste producent van de ASIC-mining hardware van de wereld. Ze managen ook Antpool en een cloud-based mining platform, Hashnest genaamd. Het bedrijf is gevestigd in China, maar heeft naast een basis in Raänana ook ontwikkelingscentra in Amsterdam en Hong Kong. Nu de cryptomarkt in een dip zit, is het schijnbaar voor Bitmain ook niet makkelijk om te overleven. Het minen an sich kost best wel wat geld (hardware, electriciteit e.d.) en als de prijs van je geminede coin zakt, haal je er ook minder inkomsten uit.

Bitmain in zwaar weer

Maar niet alleen de teruglopende markt heeft ervoor gezorgd dat Bitmain zich moet gaan focus op de kernactiviteiten. Bitmain zit momenteel ook nog eens midden in twee rechtszaken. De eerste zaak is er een van $5 miljoen, gericht op ongeautoriseerde mining. De tweede zaak is nog wel wat schimmiger. Naar verluid zou de aanklacht zijn ingediend tegen Bitmain, Bitcoin.com, Roger Ver en Kraken. In de zaak wordt beweerd dat deze verdachten samen hebben gewerkt om op een oneerlijke manier het BCH-netwerk te manipuleren. Er is rondom Bitcoin Cash namelijk nogal wat gebeurd in de laatste weken…

En tot slot gaat Israël sinds december hard om met ongeregistreerde crypto-inkomsten. Volgens een lokale krant, de Calcalist, openden de Israëlische belastingautoriteiten de aangiften van honderden Israëli’s die crypto-gerelateerde inkomsten verborgen hielden. Aangezien cryptovaluta in Israël als een financiële activa worden behandeld, betaal je er maar liefst 25% belasting over deze inkomsten.

Algehele problemen in de cryptospace

De aanhoudende bearmarkt zorgt bij veel meer bedrijven voor problemen. Zo is vorige week bij ConsenSys, een productiestudio van Ethereum, 13% van de medewerkers uitgezwaaid omdat er terug moest worden geschakeld naar de échte prioriteiten in het bedrijf. En afgelopen maand heeft Steemit maar liefst 70% van haar werknemers moeten ontslaan, omdat er niet genoeg geld binnen kwam om de groeiende kosten van de Steem-nodes te kunnen dekken. Ook bij het team ETCDEV dat bouwt aan Ethereum Classic loopt het niet lekker. De ontwikkelaars dreigen te moeten stoppen als er geen geld wordt opgehaald.

Bron: CoinDesk, Globes en CoinTelegraph

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Zuid-Korea legt 1 miljard won klaar voor blockchaintechnologie

Robin Heester

Binance start Blockchain Charity Foundation

Jordy Schreuder

NASDAQ: 7 cryptobeurzen gebruiken onze controle software

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.