3 december 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Ethereum Classic development team stopt

Ethereum Classic development team stopt

Een team dat bijdraagt aan het uitbouwen van Ethereum Classic (ETC) kondigt vandaag via Twitter aan te gaan stoppen. ETCDEV moet mede door geld problemen stoppen met de manier waarop ze nu te werk gaan.

ETCDEV stopt

ETCDEV is een belangrijk team van ontwikkelaars die de ontwikkeling van Ethereum Classic op zich namen nadat de Ethereum chain splitste. Het stoppen van een groep developers betekent niet gelijk het einde van de ontwikkeling van de ETC-chain. Het is immers een open-source project. Maar het is natuurlijk wel een klap voor de community wanneer een belangrijk onderdeel wegvalt. Het is aan andere om het eventuele gat op te vullen.

Ethereum Classic Fork

In 2016 werd er een fonds op Ethereum gebouwd genaamd ‘The DAO’. Daar werd voor 168 miljoen (!) dollar aan Ethers voor opgehaald. De intentie was om met dat fonds in projecten te investeren met behulp van smart contracts. Het liep echter anders: er zat een fout in de code van The DAO en daardoor werd het fonds leeggeroofd. Er werd voor 3.6 miljoen aan Ether gestolen.

Na dit voorval kwam er een splitsing in de Ethereum community. De ene groep wilde na dit debacle alles terugdraaien, dat is uiteindelijk de blockchain geworden die we nu kennen als Ethereum. Het andere deel van de community ging verder op de ‘echte chain’, voor zover je daarvan kunt spreken. Ethereum Classic ging verder met alle coins op de plek waar ze altijd al waren geweest. Ondanks de duidelijke en redelijke standpunten werd al snel duidelijk dat Ethereum Classic qua ontwikkeling niet op kon boksen tegen de grote broer Ethereum. En nu is er dus geen budget meer om nog keihard door te bouwen.

Doneren aan het development team

Om de ontwikkeling door te laten gaan richten de ontwikkelaars zich nu tot de community. Als er genoeg geld wordt opgehaald om door te gaan, gaat het team naar alle waarschijnlijkheid verder met bouwen. Mocht dat niet lukken dan stopt ETCDEV dus met bouwen. Zou zonde zijn, maar zo gaat dat nu eenmaal.

 

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

De SEC publiceert memo omtrent Bitcoin ETF aanvraag

Jordy Schreuder

Bancor ‘DEX’ gehackt: miljoenen aan coins gestolen

Robin Heester

UPDATE: Cryptobeurs Bittrex organiseert eerste ‘Initial Exchange Offering’

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.